dinsdag 27 november 2012

Bij Sint op zolder in Première!

Donderdag 22 November 2012 om 20:30 ging 'Bij Sint op zolder' in première in het Factorium Theater in Tilburg. De sinterklaasmusical geproduceerd door het Sint Nicolaas comité in Tilburg staat gegarandeerd voor een uur vermaak voor jeugdige kijkers. Ik was er bij!
Met 'Bij Sint op zolder' is in elk geval een pakkende titel gekozen, bij binnenkomst in het Factorium Theater kijk ik op tegen een bijzonder decor. Deels van de voorstelling speelt af op de vlakke vloer, maar ook wordt er gespeeld op circa 2 meter hoogte. Juist ja, op zolder! Hier speelt ook een groot deel van het verhaal ook af.

Het gaat ditmaal namelijk over een grote oude kist bij Sint op zolder en een sleutel van de pakjeskamer. Maar de sleutel van de pakjeskamer blijkt weg te zijn. Tijdens de zoektocht naar de sleutel vinden de pieten van alles op de zolder van Sinterklaas.
In de voorstellingen zitten diverse verassingen en special effects waardoor de voorstelling steeds blijft boeien, doordat de cast regelmatig contact zoekt met de kinderen mogen we spreken van een interactieve voorstelling. Ook is het een duidelijke voorstelling, er is een duidelijke rode draad in de voorstelling die zowel jong als oud goed kan volgen. De muziek is aanstekelijk en levendig, diverse bekende popnummers zitten verwerkt in de musical maar ook de zelfgeschreven en gezongen musicalliedjes zijn erg leuk en fris!
Ook is de musical genomineerd voor de Gouden Pepernoot, ze hebben inmiddels samen met diverse professionele musical zich geplaatst in de top 5. Het Gouden Pepernoot Gala is op 6 December 2012, en tot 5 december kan er gestemd worden.
Bij Sint op Zolder heeft afgelopen weekend haar eerste weekend gedraaid in het Factorium Theater, in het weekend van 1 december worden er nog 6 shows gespeeld. Kaartjes kosten 6,50 via internet en 7,50 aan de deur. Een aanrader voor om het aanstaande koude weekend door te komen!

Bas Oeijen