zondag 18 november 2012

Jeans 22 - Dynamite (Recensie)

Al 22 seizoenen lang verovert Jeans 22 van vele theaterbezoekers hun harten met fantastische voorstellingen door heel Nederland. Op 17 November stond Jeans met hun 22ste voorstelling in Theaters Tilburg, samen met een bijna uitverkochte schouwburg mocht ik dit spektakel meemaken!

De zaal valt in stilte als het zaallicht gedoofd wordt en een gemaskerde man het podium betreed, in het midden van het podium staat een ontsteker. Zodra de gemaskerde bandiet de ontsteker indrukt ontstaat er een explosie en wordt de zaal gevuld met een onwijs goede cover van Dynamite (Taio Cruz). Jeans 22 is begonnen! In de loop van de voorstelling worden we door decennia van muziek geleid, van de jaren 80 terug naar het heden en weer terug naar de jaren 90. Van een fantastische piano solo naar een gevoelige vioolsolo tot keiharde gitaarsolo's, in Dynamite zit voor ieder wat wils.

Dit jaar bestaat de cast van Jeans uit: Bennie Hölzken, Tjindjara Metschendorp, Sarah van der Meer, Renee Kouwenhoven, Eileen Schilder, Nigel Brown, Diederick Ensink, Ben van Vugt en Tibisay Mercera. In de band vinden we: Marco Verhoogt, Jean -Louis Beeren, Martijn Bosma, Wikke van Wershoven, Kees de Groot. 

Dit team wat onder begeleiding staat van Perry Dosset en Bert Stoots maakt samen met de gasten een fantastische avond die je niet snel zal vergeten! M
uziek, dans en zang wordt samen één. Maar bovenal: Jeans heeft zijn glans niet verloren, het concept is na 22 edities nog steeds succesvol! 


Bas Oeijen