woensdag 14 november 2012

Terugblik: Première Sprookjesboom de musical

Twee maanden later na mijn persbezoek bij 'Droomvlucht de musical' in het Efteling Theater loop ik opnieuw vanaf het parkeerterrein naar het Efteling Theater. Vandaag bezoek ik namelijk de première van Sprookjesboom de musical. Met gemengde gevoelens neem ik plaats langs de rode loper waar de eerste artiesten van vandaag al binnendruppelen..

Lees het volledige artikel voor meer informatie, foto's en een recensie!


Eerlijk is eerlijk, Efteling Theater Producties zet meestal een première wel op een bijzondere manier weg. 
Vandaag hadden ze ook zichtbaar hun best gedaan, langs de rode loper stond voor de pers een grote banner om foto's te maken van de artiesten. Ook ik heb een ruim uur met mijn camera langs de loper gestaan en wat mooie kiekjes geschoten. Onder andere van Jeronimo, de 22 artiest jarige zong de titelsong in van Sprookjesboom. Het nummer is genoemd naar de titel van de musical: 'gi-ga-gantisch'. Vandaag zal hij samen met een uitverkocht Eftelting theater voor het eerst horen hoe de titelsong klinkt als hij wordt gezongen door de cast van Sprookjesboom, voorheen werd er namelijk altijd promotie gemaakt met Jeronimo. 


Ook is het dit jaar jubileum van Efteling Theater producties, van elke musical zijn daarom een of meerdere castleden aanwezig die de eerste verzamel CD's krijgen uitgereikt, zo zijn er onder andere castleden aanwezig van: Kruimeltje, Droomvlucht, Doornroosje, Annie enzovoorts. Op de loper weet ik Joes Brauers te spotten, hij speelde de hoofdrol in kruimeltje en won het TV programma 'wie wordt Kruimeltje'.
Dan is het ook mijn beurt om mijzelf te begeven richting de Theaterzaal, ik pak mijn camera in en maak mijn opname-set start klaar om na te voorstelling direct de acteurs te kunnen interviewen. Ik ben net klaar met alles klaarzetten als het zaallicht al gedoofd wordt en ik wordt verwelkomdt in het mooie sprookjesbos.
 
Het verhaal 

Het verhaal van Sprookjesboom begint als Klein Duimpje samen met Rood Kapje aan het vliegeren is het sprookjesbos, hun plezier duurt niet lang want tot overmaat van ramp komt de vlieger vast te zitten in een van de hoge sprookjesbomen. De stoere klein duimpje doet er alles aan om de vlieger uit de boom te krijgen, maar helaas lukt het hem niet. Na vele pogingen is hij er klaar mee! Hij is te klein om de vlieger uit de boom te krijgen. Eigenlijk vind hij zichzelf te klein voor alles, hij besluit dat hij groter wil worden... Maar hoe?

Voor de grote boze hek is dit een ideale manier manier om sluw en gemeen gebruik te maken van Klein Duimpje, ze maakt samen met met Klein Duimpje een aantal afspraken en laat hem groeien tot Duim: een grote stoere jongen!

Maar is groot zijn wel zo fijn?

Familiemusical


Efteling verkoopt haar nieuwe musical als familiemusical, en dat is terecht Ondanks dat dit gi-ga-gantische avontuur zichtbaar is geschreven voor kinderen kon ik er als 17 jarige toch mijn plezier uit weten te halen. Gedurende de musical weet ik opmerkelijk veel volwassen humor te spotten waar ik ook regelmatig om heb kunnen lachen. Ook heeft de musical zelf gewoon een bepaalde sfeer, het straalt positiviteit uit waar je zelfs als tiener en volwassenen erg in meegetrokken wordt. Voor de kinderen zelf is het een ideaal uitstapje, de musical duurt niet te lang en er is voldoende interactie met de kinderen. Zo mochten de kinderen halverwege de voorstelling objecten gaan zoeken in de theaterzaal, op die manier kunnen alle kids even hun benen strekken en voorkom je dus onrust gedurende het laatste half uur van de show. Buiten dat zag je de kinderen genieten. Ze vonden het fantastisch om even mee te doen met de musical!

Voor jong en oud dus zeker de moeite waard, wel is het raadzaam te gaan met kinderen. Juist dan haal je het beste uit de musical en is het 100% genieten geblazen.

Hieronder nog wat impressies van de première:

De cast op het podium (net voor het slotapplaus)


Cast Sprookjesboom + castleden van het 10 jarig jubileum 
© Bas Oeijen