dinsdag 4 december 2012

Ali B geeft antwoord (recensie)

Met gemengde gevoelens neem ik plaats in de theaterzaal, ik woon vandaag Ali B zijn eerste cabaretvoorstelling van zijn Carrière bij. Ik heb geen idee wat mij te wachten staat. Ik ken Ali B niet als cabaretier maar vooral als rapper. Het verrast mij dan ook dat Ali de avond niet gerapt heeft..
Ali vertelt in deze cabaretvoorstelling zijn levensverhaal. Hoe hij van een klein blaagje is verandert naar een landelijk artiest. Dit doet hij in vorm van antwoorden op vragen die het publiek aan hem mag stellen.


Desondanks hij vaak een vraag uitstelt en daar later op terug komt ontwijkt hij geen vragen van het plubliek. Wel kon ik als bezoeker duidelijk het script ondervinden in deze voorstelling wat bestaat uit zijn levensverhaal. Zo vertelt hij over de dag dat hij werd gevraagd om een plaat op te nemen samen met Marco Borstato, maar hij vertelt ook over de dag dat hij nog als rapper ZigZag over de straat ging. Het maakt de voorstelling tot een interessante voorstelling, zelfs als je geen fan bent van Ali. Als je na de voorstelling de zaal uitloopt voel je toch een beetje van zijn passie, een beetje van zijn doorzettingsvermogen en voel je je gemotiveerd om je eigen doelen na te streven. 
Een geslaagde eerste voorstelling voor Ali B, ik ben benieuwd wat het in de toekomst gaat doen!

Bas Oeijen