vrijdag 10 mei 2013

Rob en Emiel - Geknipt en Geschoren


Een jaar of drie geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met een bijzonder duo. Ik zag ze zoals vele andere Nederlanders op TV, bij de nieuwe Uri Geller show op SBS6. Van alle kandidaten is dit duo me altijd bij gebleven. Toen ze in 2009 de theaters indoken met hun eerste avondvullende theatershow heb ik dan ook niet getwijfeld om die voorstelling te bezoeken. Inmiddels zijn we ruim vier jaar verder en tourt dit magische cabaretduo door heel Nederland met hun vierde theatershow. Ik wil jullie graag voorstellen aan Rob en Emiel!


Cabaret, vingervlugheid, en Mentalisme samengevoegd met spectaculaire acts. Zo zou je een avond met Rob en Emiel kunnen beschrijven. Het valt niet te ontkennen het duo bestaande uit Rob Mollien en Emiel Lensen  in de afgelopen jaren ontzettend gegroeid is. Inmiddels hebben ze een mooi portfolio opgebouwd in de brede zin van entertainment. Zo waren ze te zien bij De Nieuwe Uri Geller, Holland's Got Talent, en wonnen zij diverse grote prijzen. Zo zijn ze onder andere inmiddels wereldkampioen Mentalisme waardoor ze dus echt tot de top behoren!

In het kader van deze nieuwe theatertour nam ik contact op met Emiel Lensen en stelde ik hem een aantal vragen.

Rob en Emiel, waar staan jullie eigenlijk voor?
Wij zijn een duo dat een combinatie maakt van Cabaret, Mentalisme, Magic en Theater. Er zit veel humor in de shows en we zijn erg interactief. Door die combinatie hebben we een duidelijk eigen stijl weten te ontwikkelen wat ons uniek maakt. Ooit zijn we begonnen als goochelaars en ook al noemen mensen ons nog steeds regelmatig goochelaars, toch hopen we meer te bieden dan dat. We hebben heel vaak mensen die zeggen dat ze een hekel hebben aan goochelen, maar bij ons enorm hebben genoten, dat soort reacties staan vaak op ons gastenboek!

Jullie hebben op dit moment een divers aanbod aan avondvullende programma's, kun je daar iets over vertellen?
 We hebben verschillende programma's voor verschillende doelen. Een greep uit de mogelijkheden:
-Geknipt & Geschoren is een theatershow die door de nederlandse theaters tourt.
-Magic Cabaret Theater Diner, een avondvullende theaterdiner dat al 10 jaar zeer succesvol in restaurants in het hele land te zien is. De gasten krijgen een uitgebreid diner en tussen de gangen door een aantal intieme en wonderlijke shows.
- Voor de Zakelijke markt verzorgen wij lezingen over waarneming, denkpatronen, oplossingsgericht denken en communicatie. Erg leuk en inspirerend om te doen. Ook geven we regelmatig symposia voor verschillende doelgroepen.
En daarnaast maken we maken regelmatig shows voor een speciaal doel, bijvoorbeeld een theaterfestival of een gala-avond.

Wat maakt jullie nieuwe theatervoorstelling nu echt de moeite waard?
We zijn anders dan anderen, niet in één zin te omschrijven en hopelijk verrassend.

Kunnen we op korte termijn nog meer van jullie verwachten?
Natuurlijk, houd de site in de gaten, want er komen weer een paar leuke dingen aan!

Uiteraard bezocht ik ook de nieuwe theatervoorstelling Geknipt en Geschoren in de Tilliander te Oisterwijk. Een geslaagde avond. En dat desondanks ik alle vorige theatershows en een aantal besloten optredens heb bijgewoond. Daarmee voorkomen de twee heren een van de grootse valkuilen van de Entertaiment: Vervelende herhaling.

Bijzonder
Een van de belangrijkste dingen is dat je na een avond Rob en Emiel gewoon goed gelachen en genoten heb. De heren kunnen in ieder geval een volledige theaterzaal verwonderen. Je kan je zelf de hele avond afvragen hoe ze het doen en dat maakt dat je de hele show op het puntje van je stoel hebt gezeten. Zolang je niet doorslaat in het wantrouwen van de acts en gelooft wat je ziet dan presenteren de heren een fantastisch avondvullend programma!  

Bas Oeijen