dinsdag 25 juni 2013

Het Beste van Tineke Schouten (DVD-Recensie)


Als we typetjes zeggen dan denken we meteen aan Tineke schouten. De afgelopen 30 jaar heeft Tineke ongeveer 20 theatervoorstellingen geschreven. Dat zijn bij elkaar meer dan 100 liedjes en sketches Om het beste daarvan te bundelen is een korte tijd geleden een verzameldvd uitgekomen. Ik nam hem eens onder de loep!

Op de dvd vinden we een mooi selectie van al haar voorgaande theatershows. Deze dvd zit gewoon verpakt in een normaal doosje waarin de twee dvd's  zitten. Helaas dus geen premium verpakking of een mooie cover. Het oogt een beetje simpel en dat is erg jammer, het was het namelijk wel waard geweest!


Al haar bekende typetjes komen voorbij van vroeger tot nu. Het oudste beeldmateriaal stamt uit 1983 en komt uit haar voorstelling 'Wanwoemensjoo'. Het nieuwste beeldmateriaal op de dvd komt uit 2012 van de voorstelling 'Lol Inclusive'. Haast alle hoogtepunten staat er op, van 'De telefoniste', tot de 'De snelkassa', De toiletjuffrouw' en 'De 06-lijn'.. Je zult er geen een missen!

Lachen staat paraat met deze 6 uur durende dvd en dan niet alleen om haar theatervoorstellingen! Waar namelijk de eerste dvd draait om haar theatershows, staat de tweede dvd volledig in het teken van haar rijke televisiecarrière. Hierin vinden we de hoogtepunten van haar eigen televisieshow uit 1989/1990. Heel leuk is dat je echt volledig in de stemming komt. Het voelt net als vroeger,ook door de juist afgestemde beelden op de dvd. Ook doordat het camerawerk, het geluid, de sferen en de kwaliteit per item verschillen geeft het echt een primitief gevoel. Je gaat haast zelf mee terug in de tijd!

Buiten de theaters en televisieshows vinden we op de dvds ook nog 10 hitclips van Tineke schouten. Zo onder andere de welbekende Hollandse Medley met Marco Bakker en natuurlijk kan ook 'Lenie uit de Takkenstraat, het nummer waarmee ze in 1982 doorbrak niet missen.

De dvd raakt een grote doelgroep. Jong en oud, wie kent Tineke Schouten nu eigenlijk niet? Elke theater en cabaretliefhebber kan ronduit genieten van dit heerlijke topvermaak van vroeger en nu. Dat maakt de dvd leuk om gewoon te hebben, te verzamelen of gewoon eens een keer te kijken.

De dvd 'Het Beste van Tineke Schouten' kost ongeveer 20 euro en is vanaf nu overal te koop!

Bas Oeijen