woensdag 28 augustus 2013

Eerste Nederlandse theatershow van cabaretdiva Ursela Martinez komt naar Eindhoven!

Schrijver, performer en komiek Ursula Martinez is wereldwijd een van de meest bekeken vrouwen op YouTube. In 2006 werd een video-opname van haar beruchte ‘goochel-striptease-act’ Hanky Panky zonder haar toestemming op het internet gezet. Het filmpje ging viral en Ursula werd bedolven onder e-mails van fans en bewonderaars wereldwijd. Nu is Martinez voor het eerst in een Nederlandse theater te zien tijdens het nieuwe internationale theaterfestival Best of the Fest.
Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 8 september staat het grasveld naast het Parktheater in het teken van prikkelende internationale voorstellingen, comedy, burlesque en Late Night Shows.

My Stories, Your Emails
In haar voorstelling My Stories, Your Emails zet Martinez’ haar echte verhaal naast de fantasieën van haar bewonderaars en legt de ongelijkheid bloot tussen de reële persoon en het publieke icoon dat er van gemaakt werd. Blijkbaar verkoopt de illusie van seks nog steeds goed: Martinez’ voorstelling op zaterdag 7 september is de eerste uitverkochte voorstelling van het theaterfestival.

Fest Bizarre
Goed nieuws voor de laatkomers die toch graag live het striptalent van de cult cabaretdiva willen bewonderen: Martinez is toegevoegd aan de line-up van Fest Bizarre. Deze zinnenprikkelende aaneenschakeling van cabaret, modern burleske, circus-sensaties en hedendaagse vaudeville staat dagelijks om 20:00 geprogrammeerd in de Spiegeltent op festivalterrein The Brink. Met onder andere een ‘flamenco-rock ‘n roll battle’ door de sensationele Spaanse danseres Maria Juncal, spijkerkoningin Jess Love en een onmogelijk flexibele acrobaat. MC tijdens deze show is Denvis en gelegenheidsformatie The Screaming Margarita’s (met Bertus Borgers, Quintijn Lohman, Hansz Deijnen en Martijn Maas) begeleidt de artiesten die optreden met veelal zelfgeschreven muziek.

Best of the Fest
Tijdens Best of the Fest beleef je de beste voorstellingen van Europese internationale theaterfestivals, bizarre acts, er is muziek en je kunt er eten, drinken, dansen of de gezelligheid zoeken op het festivalterrein The Brink. Daar vind je onder meer een prachtige Spiegeltent, een houten locatietheater en een kleurrijk horecaplein. Best of the Fest: actueel, verbindend en grensverleggend!

Best of the Fest vindt plaats van vrijdag 30 augustus t/m zondag 8 september in en rondom het Parktheater in Eindhoven. De voorstelling Fest Bizarre is dagelijks om 20:00 u te zien in de Spiegeltent.