zaterdag 3 augustus 2013

Lebbis bewandelt en bespeelt natuurgebied De Peel

Cabaretier Lebbis trekt de natuur in. Van 23 tot en met 27 augustus gaat hij wandelen en spelen in natuurgebied De Peel, op de grens van Limburg en Brabant. Op 26 augustus verruilt de cabaretier het theater voor een optreden in de tuin van Gasterie Lieve Hemel in Sevenum, en op 27 augustus speelt hij een stiltevoorstelling op de voormalige vuilstort in het natuurgebied de Heesbeemden te Kronenberg. Kaartverkoop voor deze twee voorstellingen start 1 augustus op en-tickets.nl. Lebbis bewandelt van 23 t/m 27 augustus natuurgebied De Peel, en speelt ’s avonds op bijzondere locaties. Hij is op zoek naar verwondering en naar de diamanten die steeds weer langskomen.

In het gezelschap van regisseur Koos Terpstra  en zijn theatertechnicus Roland van der Grinten wandelt Lebbis van podium naar podium. Hij besluit de dag met zijn voorstelling “Het Grijze Gebied”, aangevuld met een inkijkje in de gedachtes en observaties van die dag.

In het Brabantse Mierlo wordt op 23 augustus in besloten kring opgetreden voor vrijwilligers in de zorg. Vanuit hier wandelt Lebbis op 24 augustus naar Asten, waar hij ’s avonds in Comedy Theater In de Brouwerij optreedt. Daarna voert de wandeltocht naar Sevenum in Limburg. Op 26 augustus speelt hij zijn voorstelling onder het genot van een goed glas wijn in de tuin van Gasterie Lieve Hemel. Als klap op de vuurpijl wordt de bijzondere ontdekkingstocht op 27 augustus afgesloten met een stiltevoorstelling op de voormalige vuilnisbelt in natuurgebied de Heesbeemden in Kronenberg. In de jaren vijftig en zestig werden  hier koelkasten, wasmachines en ander grofvuil gestort. Inmiddels heeft de natuur weer bezit genomen van het gebied en is de voormalige vuilstort enkel nog te herkennen aan een bult midden  in het landschap. Een prachtig podium voor Lebbis. Vanaf hier laat hij zien met hoeveel liefde en vertrouwen hij de wereld oppakt, bekijkt, omdraait, binnenste buiten keert, afbreekt en weer opbouwt. Om de natuur die avond te laten zoals hij is, speelt Lebbis hier in stilte. Alle bezoekers krijgen voor aanvang een koptelefoon aangereikt waarmee ze de hele show kunnen volgen.

Het natuurgebied kent geen luxe theaterstoelen. Zitten of staan kan in het gras. Wil je meer zitcomfort, neem dan zelf een kussen of campingstoel mee. Let wel! Vanaf het parkeerterrein is het nog 10 minuten lopen naar het natuurgebied.

Za 24 aug: Asten, Comedy Theater In de Brouwerij. Kaartverkoop:  indebrouwerij.nl
Ma 26 aug: Sevenum, Gasterie Lieve Hemel. Kaartverkoop: en-tickets.nl
Di 27 aug: Kronenberg, Natuurgebied Heesbeemden. Kaartverkoop: en-tickets.nl

Via: Maxazine
Foto (c) Martin Oudshoorn