woensdag 6 november 2013

Stormloop op kaarten voor 'Flashdance'

Vijf weken na de zinderende musicalpremière van ‘Flashdance’ is de productie van Albert Verlinde Entertainment nu al een groot succes te noemen. Na de fantastische recensies is de kaartverkoop enorm gestegen. De vraag naar kaarten is zelfs zo groot dat de theaters in Doetinchem, Nijmegen, Eindhoven, Gouda en Alkmaar extra shows hebben bijgeboekt! Jeroen Dona, directeur bij Albert Verlinde Entertainment, is trots. “Flashdance’ is een waar theaterfeest. Opnieuw laten we zien dat we een traditie op het gebied van dansmusicals hoog weten te houden. Het is fantastisch dat vele avonden nu al zijn uitverkocht en dat om die reden er shows moeten worden bijgeboekt.”

De musical vertelt het verhaal van Alex Owens, gespeeld door Anouk Maas. Zij is een jonge vrouw die overdag als lasser in een staalfabriek werkt. Maar ’s nachts komt zij pas echt tot leven als danseres in een club. Ze heeft één grote droom: aangenomen worden op een prestigieuze balletschool, één van de beste dansopleidingen ter wereld. Alex wordt hierin gesteund door balletlerares Hannah, vertolkt door Carry Tefsen. Wanneer ze denkt dat een romance met haar baas Nick, gespeeld door Jim Bakkum, het najagen van haar dromen in de weg staat, leert ze de ware kracht van de liefde kennen. Grote hits als ‘Flashdance’, ‘What a feeling’, ‘Maniac’, ‘Gloria’, ‘Manhunt’ en ‘I love Rock and Roll’ zijn uiteraard te horen.

In dit theaterspektakel staat de dans centraal. De hoofdchoreograaf van ‘So You Think You Can Dance’, Roy Julen, is verantwoordelijk voor een zinderende en dynamische choreografie. Samen met regisseur en choreograaf Martin Michel vormt hij de basis voor deze dansmusicalsensatie. ‘Flashdance’ is de grootste toerende productie van dit theaterseizoen en is exclusief te zien in de 20 grootste regiotheaters van Nederland.

Ook BasOeijen.nl/Theater-Recensies.nl schreef een recensie over de musical Flashdance. Deze vind je hier!