vrijdag 24 januari 2014

Berget Lewis speelt hoofdrol in musical Dreamgirls

Een aantal maanden geleden maakte producent Albert Verlinde Entertainment bekend komend seizoen de musical ‘Dreamgirls’ op de planken te brengen. Vandaag kunnen wij met trots melden dat niemand minder dan Berget Lewis een van de hoofdrollen gaat vertolken. De musical over drie zangeressen (gebaseerd op het leven van The Supremes) die naam willen maken in de muziekwereld, werd in 2006 verfilmd en verwierf daardoor opnieuw grote populariteit. Lewis vertolkt de rol van Effie White, het personage dat het legendarische nummer And I am telling you I’m not going ten gehore brengt. ‘Dreamgirls’ is vanaf september 2014 in de 23 grootste Nederlandse theaters te zien.


De rol van Effie White is het acteerdebuut van Berget Lewis, een mooie aanvulling op haar uiterst succesvolle zangcarrière. “Er is echt maar één musical waaraan ik mijn medewerking zou kunnen verlenen en dat is ‘Dreamgirls’” aldus Berget Lewis. “De musical slaat een brug tussen theater en popmuziek. Het is bijzonder dat ik in een productie mag staan waarin mijn voorbeelden zoals Beyoncé en Jennifer Hudson, Jamie Foxx en Eddie Murphy hebben gespeeld. Dat zijn toch niet de minste namen!” In 2012 is Berget uitgeroepen tot ‘Beste zangeres van Nederland’, waar ze in de finale van het gelijknamige tv-programma alle stemmen ontving. Ze betoverde het publiek tijdens haar vele theater-
en clubtours, schitterde als Maria in het televisiespektakel ‘The Passion’ en ze staat in februari twee
keer in een uitverkocht Ziggo Dome met de ‘Ladies of Soul’ concerten. Daarnaast treedt Berget regelmatig op tot ver over de grenzen, o.a. als special guest van Dave Stewart, Van Morrison en Maceo Parker. Momenteel is Lewis aan het touren met haar nieuwe programma ‘Ready to go Clubtour’ en is onlangs haar nieuwe CD ‘Berget Lewis’ uitgekomen. “De filmversie van ‘Dreamgirls’ heeft een hele nieuwe generatie aangesproken en de beroemde songs zijn, o.a. door de rol van Beyoncé, opnieuw wereldhits geworden,” zegt directeur Jeroen Dona.

‘Dreamgirls’ zal in de 23 grootste regiotheaters van Nederland te zien zijn. “Dit seizoen werken we al samen met deze theaters voor de musical Flashdance,” laat Dona weten. “Dat is ons zo goed bevallen dat we in ‘Dreamgirls’ een waardig opvolger hebben gevonden. Volgend theaterseizoen kunnen we deze grootse musical, met Broadway-allure, aan publiek in hun eigen regio laten zien. Deze stijl, uitstraling en allure passen perfect bij een muzikaal fenomeen als Berget Lewis. Wij zijn dan ook erg gelukkig met haar medewerking en kijken nu al uit naar de eerste repetitiedag om omver geblazen te
worden door haar stem!” De afgelopen weken zijn in het diepste geheim verschillende castingrondes geweest om de perfecte cast samen te stellen. Albert Verlinde Entertainment maakt binnenkort de overige namen bekend.

Via: Maxazine