zondag 2 februari 2014

Anouk Maas is Maria in ‘The Sound of Music’

Eerder vandaag werd bekendgemaakt dat de meest geliefde musical ter wereld, ‘The Sound of Music’, terugkeert in de Nederlandse theaters. Vanavond kan Albert Verlinde Entertainment bekendmaken dat Anouk Maas de hoofdrol van Maria gaat spelen. Anouk speelde tot voor kort de hoofdrol in de dansmusical ‘Flashdance’ en ontving alleen maar lovende kritieken voor haar rol van Alex. Een aantal jaar geleden was Anouk ook al in ‘The Sound of Music’ te zien, toen in de rol van oudste dochter Liesl von Trapp. ‘The Sound of Music’ is vanaf dit najaar te zien in de Nederlandse theaters in een speciale jubileumversie ter viering van het 50-jarig bestaan van de film.


Anouk Maas
Als elfjarig meisje krijgt Anouk de hoofdrol van Annie in de gelijknamige musical. Na haar opleiding en een aantal producties in het buitenland, keert Maas terug naar Nederland om te spelen in onder andere ‘Evita’, ‘Hairspray’, ‘La Cage aux Folles’, ‘Shrek de Musical’ en natuurlijk in ‘Flashdance’, haar grote doorbraak bij het Nederlandse publiek. Met haar rol als Maria heeft Maas de ultieme droomrol van elke actrice te pakken. Naast haar theaterwerkzaamheden is Anouk regelmatig te zien in verschillende televisieseries en  resenteert ze tegenwoordig ‘Nick Battle’, een kinderprogramma van zender Nickelodeon. In 2009 wint Anouk een John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent.

Jeroen Dona, algemeen directeur van Albert Verlinde Entertainment, is erg gelukkig met Anouk Maas in deze jubileumeditie van ‘The Sound of Music’. “In Anouk hebben we jaren geleden een bijzonder en uniek talent gezien. Met een aantal kleinere rollen, maar vooral als Alex in ‘Flashdance’ dit jaar, hebben we haar de kans gegeven dit talent aan het grote publiek te laten zien. Om haar komend jaar te zien schitteren als Maria geeft ons een gevoel van trots, omdat dit toch voor vrouwen wel de rol der rollen is!”.

The Sound of Music
50 jaar na de film komt de meest geliefde musical ‘The Sound of Music’ terug in de Nederlandse theaters. Een voorstelling waarbij het publiek kan genieten van bekende nummers als ‘Edelweiss’, ‘Do-re-mi’ en ‘My Favourite Things’. ‘The Sound of Music’ is het grootste succes van Richard Rodgers en Oscar Hammerstein en wordt sinds 1959 in theaters over de hele wereld gespeeld. Een aantal jaar later werd het verhaal over Maria, Kapitein von Trapp en zijn zeven kinderen ook  verfilmd. Deze verfilming is zelfs zo’n grote hit geworden dat ‘The Sound of Music’ vijftig jaar later nog steeds in de top 3 staat van meest succesvolle films allertijden.

Via: Maxazine