dinsdag 18 februari 2014

Cast War Horse compleet

De vijf acteurs werden vandaag bekend gemaakt als de overige vijf hoofdrollen, naast Jochum ten Haaf en Kay Greidanus. De cast van War Horse bestaat in totaal uit ruim 30 mensen. Ook zijn alle acteurs gecast die vanaf maart beginnen met de speciale training voor puppeteer, in teams van drie personen spelen zij de paarden. Het theaterfenomeen War Horse gaat op 14 juni tijdens het Holland Festival in première in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en zal daarna tot en met april 2015 reizen langs vijf grote theaters van Nederland.War Horse
Het opmerkelijke verhaal van War Horse is gebaseerd op de Britse roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford en gemaakt in samenwerking met Handspring Puppet Company. War Horse is sinds de première in Londen in 2007 wereldwijd al gezien door meer dan vijf miljoen theaterbezoekers. De show staat momenteel voor het zesde jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen, toert tevens door Groot Brittannië en Ierland, is op uitgebreide tournee door Noord Amerika en onlangs opende een nieuwe productie in Berlijn. De Broadway productie heeft vijf Tony Awards gewonnen.

Annick Boer – Rose Narracott
Studeerde in 1994 af aan de Academie voor Kleinkunst te Amsterdam. Speelde o.a. in Rembrandt, Ja Zuster Nee Zuster en Titanic. Speelde onder meer ook in toneelproducties van het NNT, De Utrechtse Spelen, en het Volksoperahuis en meest recent in De Donkere Kamer van Damokles. Laatste jaren op televisie te zien in o.a. Klokhuis, Kopspijkers, en in de series De Hoofdprijs en Grijpstra en de Gier. Afgelopen jaar te zien in het VARA-programma Kanniewaarzijn. Annick won Een Gouden Beeld voor haar aandeel in de komedie Bifi’s, de Pisuisseprijs voor haar rol in De Sunshineboys en een John Kraaijkamp Musicalaward voor haar rol in Doe Maar.

Bas Keijzer – Ted Narracott
Studeerde in 1999 af aan de Hoge School voor de kunsten in Utrecht aan de acteursopleiding. Speelde in diverse toneelproducties zoals De mensenhater, Spoken en August August August. Ook was hij te zien bij het Nationale Toneel in o.m. Parasieten en De Kersentuin. Had rollen in verschillende series en films waaronder Aaf, de jeugdserie Spangas, Lijn 32, Van God Los en Flikken Maastricht, Nova Zembla, De Storm en De Eetclub.

Filip Bolluyt – Arthur
Is in 1977 afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool. Speelde bij gezelschappen als Het Publiektheater en de Haagse Comedie o.a. in stukken als The Mousetrap, en Een Hilarische Hommage aan Hitchcock. Was o.a. te zien in de musicals: Les Miserables, Into the Woods en Mamma Mia. Speelde vaste rollen in televisieseries als De Dageraad, Sylvia Millecamshow, Goudkust en Lotte. Had gastrollen in series als Baantjer en Vrijland. Speelde o.a. in de speelfilms De Vierde Man en New Kids Turbo en Nitro.

Remco Sietsema – Songman
Studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie. Daarna speelde Remco als acteur bij o.a. Orkater in de muziektheatervoorstellingen Kamp Holland en Alice in Wonderland en het Nationale Toneel in de muziektheatervoorstellingen Retour Hollandse Spoor en Koninginnenacht. Naast muziektheater speelde Remco kindervoorstellingen hij bij o.a. Bos Theaterproducties (101 Dalmatiërs). Remco is naast acteur tevens professioneel muzikant. Hij is gespecialiseerd in trekharmonica en volgde in zijn jeugd workshops bij o.a. Tim van Eyken en John Spiers. Hij speelt in verschillende formaties, waaronder Merals Harem met o.a. Beppe Costa en Meral Polat. Sinds kort speelt hij zelfgeschreven composities met zijn eigen Trio Remco Sietsema. Momenteel is hij te zien in Alleen op de Wereld van Maas theater en dans, in regie van Moniek Merkx, met muziek van Vincent van Warmerdam.

Hylke van Sprundel – Nichholls
Studeerde in 1992 af aan de Toneelacademie te Maastricht met een nominatie voor de Henriëtte Hustinxprijs. Was te zien bij het Nationale Toneel in o.a. een aantal stukken van Shakespeare; Mystiek Lichaam en Bash. Was daarnaast te zien in o.a. Het Zeelands Nazomer Festival, Het Toneel Speelt, De Paardenkathedraal en Blind Date. Was te zien in de televisieserie Grijpstra en de Gier, en Baantjer. Winnaar van de NRC Publieksprijs 2002.

Via: www.maxazine.nl
Meer over War Horse