donderdag 6 februari 2014

Fabian Jansen naast Martijn Fischer te zien als Andre Hazes in Hij Gelooft in Mij

Acteur Fabian Jansen zal vanaf 1 april twee keer per week de rol van André Hazes in Hij Gelooft in Mij overnemen van Martijn Fischer. Jansen wordt de vaste vervanger van Fischer, die de hoofdrol sinds de eerste try-out nu bijna 400 keer gespeeld heeft. Frank Lammers blijft ook nog betrokken bij de productie en zal nog af en toe te zien zijn als André Hazes. Hij Gelooft in Mij is zeven keer per week te zien in het DeLaMar Theater en werd onlangs voor de vierde keer verlengd tot augustus 2014. Martijn Fischer en Chantal Janzen spelen het leeuwendeel van de voorstellingen de hoofdrollen.


Fabian Jansen is acteur en theatermaker, in 2005 studeerde hij af aan de Toneelacademie Maastricht. Zijn afstudeervoorstelling, Priemgeval, is inmiddels voor de negende keer internationaal in reprise gegaan.

Hiervoor speelde hij onder andere bij NTGent, Onafhankelijk Toneel, De Toneelschuur, Het Toneel Speelt en Theater Artemis. Fabian regisseerde meerdere voorstellingen, waaronder de zeer geprezen voorstellingen ‘s-Heerskinderen, Des Varkensmijmerij en Never Never Wonder. Met de voorstelling Woeste Hoogten (Artemis) stond hij in 2012 op Broadway, waarvoor het gezelschap een lovende recensie ontving van The New York Times. Fabian speelde in de films Vreemd Bloed, Webcam, Alles is Familie, Symbiose en Mannenharten. Momenteel is hij te zien in de voorstelling Liefde Enzo, onder regie van Kees Prins. Later dit jaar is hij te zien in de speelfilm Nena.

Hij Gelooft in Mij
Hij Gelooft in Mij is een oprecht, geestig en aangrijpend muzikaal verhaal over de ware persoon achter de volksheld André Hazes, zijn verhouding met Rachel en zijn stad Amsterdam. Zijn bekendste nummers illustreren zijn diepe dalen en hoge toppen van succes en teloorgang. Met in de hoofdrollen, naast Janzen en Fischer: Peter Blok, Diederik Ebbinge, Fabian Jansen, Frank Lammers, Elise Schaap, Rutger de Bekker, Doris Baaten en Hanneke Last.

Via: Maxazine
Foto (c) Janus van den Eijnden


Meer weten?
Theaternieuws Hij Gelooft in Mij
Theaterrecensie Hij Gelooft in Mij