zondag 16 februari 2014

Finalisten Leids Cabaret Festival 2014 bekend

Op donderdagavond 13 februari 2014 maakte Kim Muller namens de jury, in een volle Leidse Schouwburg, de drie finalisten van het Leids Cabaret Festival 2014 bekend, die door de jury werden gekozen. Zij spelen tijdens de finale op zaterdag 15 februari 2014. De drie finalisten die het zaterdag in de finale tegen elkaar opnemen zijn:

De die finalisten:

  • Tim Fransen
  • Maud Vanhauwaert
  • Bart Melief

De vakjury bestaat dit jaar uit Alexander Nijeboer (voormalig cabaret recensent Volkskrant), Kim Muller (programmeur Zaantheater), Roel Coppelmans (theaterdirecteur/programmeur Posttheater) en Nhung Dam (theatermaakster, actrice, regisseuse).

VARA Leids Cabaret Festival
Het VARA Leids Cabaret Festival wordt sinds 1978 georganiseerd en is een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Zij probeert jong cabaret- en theatertalent te stimuleren door de deelnemers zowel voor-, tijdens- als na het festival intensief te begeleiden en waar mogelijk is een brug te slaan tussen amateurcircuit en professionele podia.

Gevestigde namen zoals Lebbis, Dolf Jansen, Najib Amhali, Javier Guzman, Sanne Wallis de Vries, Wim Helsen en uit de nieuwere generatie cabaretiers Katinka Polderman en de Partizanen begonnen ooit hun carrière op het toneel van VARA Leids Cabaret Festival.

Via: Maxazine