maandag 24 maart 2014

Britse comedy superster Bill Bailey voor extra show naar Nederland


Bill Bailey komt naar Nederland met zijn bejubelde voorstelling Qualmpeddler. De show is een unieke mengeling van muzikale mashups, krankzinnige liedjes, diepgaande gedachten en een hoop hilariteit, zoals alleen Bill Bailey het kan brengen. Verwacht melodieuze ongein als religieuze dubstep, Horntallica en een dubversie van Downton Abbey, maar ook geweldig grappige verhalen over Higgsdeeltjes, tandartsen, Mayakalenders en nog veel meer.Bill Bailey behoort al jaren tot de wereldtop. De Engelsman begon zijn carriere in 1984 en maakte al snel furore met zijn unieke mengeling van muzikaliteit en hilariteit. Weinig comedians zijn zo divers als Bill Bailey: hij speelt net zo makkelijk in de Royal Albert Hall als op het hoofdpodium van metalfestival Sonisphere in Knebworth.

Door goede optredens op het Edinburgh Fringe festival speelde hij zich in de kijker bij de BBC, waar hij nog altijd een graag geziene gast is. Zo was hij van 2002 tot 2008 teamcaptain in het programma Never Mind the Buzzcocks, en keert hij regelmatig terug in programma’s als QI en Have I Got News For You. Ook speelde hij een rol in de BAFTA-winnende serie Black Books met onder meer Dylan Moran. Daarnaast is hij regelmatig te gast in de Graham Norton show, welke wordt uitgezonden op Comedy Central.

Bailey werd door Channel 4 bekroond als nummer 7 van de beste 100 comedians ter wereld. Ook won hij o.a. een Time Out Comedy Award en een Edinburgh Critics award. Zaken die buiten de UK niet onopgemerkt bleven, want Bailey reist regelmatig naar het buitenland. Zo speelde hij de voorstelling Qualmpeddler onder meer in Estland, Finland, Australie en Nieuw Zeeland. Ook stond hij in Londen in de Wembley Arena.

Op 12 mei 2014 zal de Britse comedylegende Bill Bailey een extra show geven in De Meervaart in Amsterdam. De eerste voorstelling op 14 mei was binnen enkele dagen compleet uitverkocht. De kaartverkoop voor de extra show op 12 mei is inmiddels gestart.

BILL BAILEY – QUALMPEDDLER
Woensdag 14 mei 2014 – UITVERKOCHT
Maandag 12 mei 2014 – EXTRA SHOW!
De Meervaart – Amsterdam
Entree: € 27,50 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur
Kaartverkoop voor de show op 12 mei start is inmiddels gestart via: http://www.livenation.nl/, http://www.ticketmaster.nl/ en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Via: Maxazine