zaterdag 15 maart 2014

X Factor zangeres wordt derde Dreamette in musical ‘Dreamgirls’


Albert Verlinde Entertainment maakt vandaag een nieuwe hoofdrol bekend van de musical ‘Dreamgirls’. Naast Berget Lewis en Pearl Jozefzoon maakt zangeres Aïcha Gill ‘The Dreamettes’ compleet. Aïcha speelt de rol van Lorrell Robinson. ‘Dreamgirls is mijn lievelingsfilm,’ vertelt een gelukkige Aïcha. ‘Toen ik van de audities hoorde, heb ik me direct aangemeld. Het maakte me niet uit welke rol ik zou krijgen. Al zou ik de derde boom van rechts moeten spelen. Als ik maar mee mocht doen. En nu heb ik één van de hoofdrollen. Ik heb gehuild toen ze me dat vertelden.’Voor de 22-jarige Aïcha is het haar eerste grote rol in een musicalproductie. Wel deed ze in 2011 mee aan het vierde seizoen van X Factor. Met de groep Sway heeft Aïcha de liveshows behaald en werden de drie zangeressen gecoacht door Angela Groothuizen, met wie ze nog steeds contact hebben. Inmiddels behoort Aïcha tot de vaste achtergrondzangeressen van Angela Groothuizen. Vorig jaar is Aïcha Gill afgestudeerd aan de musicalopleiding DAPA (Dutch Academy of Performing
Arts) in Zoetermeer. ‘Ik vind het nog steeds ongelofelijk dat mijn eerste professionele rol direct een hoofdrol is,’ zegt Aïcha. ‘Ik heb er ontzettend veel zin in.’

‘Dreamgirls’ is gebaseerd op het verhaal van The Supremes en platenmaatschappij Motown, waar Diana Ross ooit haar carrière begon. Het verhaal over drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld, is in 2006 succesvol verfilmd met onder andere Beyoncé, Jennifer Hudson, Eddie Murphy en Jamie Foxx in de hoofdrollen. Onlangs is al bekend gemaakt dat Berget Lewis de rol van Effie speelt in ‘Dreamgirls’ en dat Pearl Jozefzoon de rol van Deena voor haar rekening zal nemen. Voor de musical is een samenwerkingsverband aangegaan met de 23 grootste regiotheaters van Nederland. De musical ‘Dreamgirls’ is van september 2014 t/m februari 2015 te zien in de Nederlandse theaters.

Via: Maxazine