donderdag 3 april 2014

Musical over Kurt Cobain in de maak


Recentelijk heeft Courtney Love laten weten dat er plannen zijn voor een Kurt Cobain musical. Buiten de musical zijn er ook plannen voor een biografie, een documentaire en een toneelstuk over de Nirvana frontman.

Love vertelde dat ze bergen fanmail had binnengekregen en posts via de sociale media met de vraag wanneer er een Cobain musical komt. Zowel Love als Frances Bean Cobain, Kurt en Courtney’s dochter, hebben er lang over nagedacht en besloten dat als ze een team kunnen samenstellen van de grootste en meest gerespecteerde schrijvers, een Broadway musical niet wordt uitgesloten.


“Er moet een verhaal zijn, een mooi verhaal, een die nog niet eerder verteld is. Ik zou talloze uren investeren met een ijzersterk team om een project te creëren dat een respectvolle en eerlijke weerspiegeling is van Kurt. Het moet een verhaal worden waardoor zijn muziek en zijn nalatenschap volledig tot zijn recht komt op het toneel, niet alleen voor de hele wereld, maar, het allerbelangrijkst, voor onze dochter. Haar vader’s geest zal aanwezig zijn bij haar in dat theater, dat zal de grootste emotionele ervaring van ons leven worden”, aldus Love.

Via: Maxazine