woensdag 14 mei 2014

Karin Bloemen speelt Moeder Overste in Sister Act

Het meest swingende klooster van Nederland krijgt in juni en juli een hele bijzondere Moeder Overste op bezoek. Niemand minder dan Neerlands diva Karin Bloemen kruipt in de huid van de strenge Moeder Overste. Met het spelen van deze hoofdrol keert Karin terug naar het begin van haar carrière, toen ze hoofdrollen speelde in musicals als Mimi Crimi en Move. De hitmusical Sister Act is tot en met 10 augustus exclusief te zien in het AFAS Circustheater Den Haag.

Karin Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende liedjes, bruisende optredens en theatershows al sinds 1983 de aandacht weet te vestigen. Ze volgde haar opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam die ze in 1984 afrond. Al tijdens haar studie ontvangt ze de Pisuisseprijs en vlak erna de Pall Mall Exportprijs. Vanaf 1989 schittert Karin in haar eigen theatershows zoals Karin In Concert, La Bloemen, Kameleon, De Diva en de Divan, haar 25 jarige Jubileum Show en Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic. Op dit moment reist ze door Nederland met haar theatershow De Witte Nar. Karin keert na lange tijd weer terug in een musical met deze gastrol als Moeder Overste in Sister Act. Vanaf half juni tot half juli is Karin te zien.

Sinds de première van Sister Act speelt Simone Kleinsma de rol van Moeder Overste. Onlangs werd bekend gemaakt dat Simone per 6 juni 2014 stopt met haar rol in Sister Act. Zij zal zich in de zomer voorbereiden op haar nieuwe rol als Riet Hogendoorn bij Moeder, Ik Wil Bij De Revue. Haar rol in Sister Act wordt tot en met augustus overgenomen door Marjolijn Touw die al ruim een jaar de vaste vervangster is van Simone.

Via: Maxazine