donderdag 22 mei 2014

Marco Martens mengt rap en kleinkunst samen in nieuwe voorstelling

Rapper en schrijver Marco Martens (Macronizm / De Nuance) presenteert zijn nieuwe theatervoorstelling ‘HARM’. Hij werkt hiervoor samen met muzikanten Michiel van Iersel en Joris Sedee. De regie is in handen van Jessica Borst. Op zondagmiddag 1 juni gaat de mix van liedjes, rap en spoken word in première in het Rotterdamse Theater Walhalla. Vrienden van Harm zullen de première opluisteren met een strak variété van liederen en dichtkunst.HARM’ gaat over vertrekken, want dat moet als je iets wilt achterlaten. En over jongens die nooit vrienden zijn geworden, maar samen op een autobeurs belanden. Een van de twee heeft geen idee waarom, de ander is glazenwasser. Een zoektocht naar balans tussen ambitie en rust.

Het is de tweede theatervoorstelling waaraan Martens meewerkt. Eerder tourde hij met Lucy, een voorstelling die hij samen met Dennis Gaens en Smoove Business en in opdracht van literair productiehuis Wintertuin schreef. De productie kreeg lovende kritieken in de pers. Op de speellijst stonden onder andere Geen Daden Maar Woorden en Lowlands.

Als rapper is Martens actief in De Nuance en met improvisatiecollectief Ober, er zit een rap in mijn soep. Michiel van Iersel en Joris Sedee hebben hun roots in de punk- en hardcorescene liggen. Zij speelden in bands als Noyalty en No Turning Back. In HARM is daar niets van terug te horen.

Via: Maxazine