zaterdag 31 mei 2014

Misery - een 'feel bad' musical in augustus te zien in OBA, Amsterdam‏


Van 7 t/m 31 augustus zal het zinderen in OBA, want dan zal in het Theater van 't Woord de muzikale thriller Misery - een 'feel bad' musical te zien zijn. Theatermaker Florus van Rooijen bewerkte de beroemde thriller van Stephen King tot een spannende twee uur durende muziektheatervoorstelling.'Misery' gaat over de wereldberoemde schrijver Paul Sheldon, die na een zwaar auto-ongeluk de nachtmerrie van zijn leven beleefd als hij gered en verzorgd wordt door Annie Wilkes, zijn 'allergrootste fan'. Als zij er achter komt dat hij, in de door haar zo geliefde, maar door hem zo gehate Misery-romanreeks het hoofdpersonage heeft laten sterven, verandert zij van zijn verpleegster in zijn gijzelnemer. Een zinderend kat-en-muisspel volgt, waarin hij slechts één wapen tot zijn beschikking heeft: zijn schrijftalent.

In 2005 reisde Florus van Rooijen af naar New York en kreeg hij na een gemotiveerde uitleg van zijn plannen persoonlijk toestemming van bestsellerauteur Stephen King om zijn roman 'Misery' te bewerken tot een musical. Vierenhalf jaar is hij bezig geweest met het schrijven van het script, de liedteksten en de muziek. Na een succesvolle showcaseproductie in 2010 in het Werkteater zal op 10 augustus 2014 het stuk zijn officiële wereldpremière beleven.

Voorstellingsdata: 
7 t/m 9 (try-outs) 10 (première), 14 t/m 17, 21 t/m 24 en 28 t/m 31 augustus 2014.

Bezoekadres:
Theater van 't Woord (in het gebouw van de Openbare Bibliotheek Amsterdam)
Oosterdokkade 143, 1011 DK, Amsterdam.

Kaarten zijn vanaf 3 juni te bestellen via www.mokertheater.nl of www.oba.nl/activiteit/misery of aan de kassa bij de OBA (alleen pin).
Kaarten zijn Euro25,- per stuk, voor OBA - leden Euro20, -
(tijdens de try-outs op 7, 8 en 9 augustus kosten kaarten Euro20,-)