woensdag 7 mei 2014

Records in voorverkoop voor theaterhit PICNIC

Weken voor de première op 17 mei zijn reeds 16.000 kaarten verkocht van Vis à Vis’ wereldhit PICNIC. Het theaterstuk, winnaar van de Wouter Steenbergenprijs, komt nog één keer terug en speelt deze zomer naast het Almeerderstrand. Het lijkt erop dat niemand de laatste kans om theaterspektakel PICNIC te zien, wil missen.

Arjen Anker, artistiek leider reageert: ‘we hoopten al dat het publiek weer enthousiast zou zijn, wereldwijd hebben reeds 100.000 bezoekers PICNIC bezocht en gemiddeld met een 8,5 beoordeeld. Maar deze verkoopcijfers overtreffen elke verwachting. Ons publiek komt van heinde en verre, binnen- en buitenland, de reacties zijn hartverwarmend.’

Ondertussen zit het theatergezelschap middenin de repetities. Zichzelf voorbereidend op de eerste Try-out op 14 mei. Het ijzersterke concept van PICNIC waarbij je als bezoeker de voorstelling zowel front- als backstage beleeft is uniek in theaterland. Bij het repeteren draait het om de timing. Omdat front- en backstage synchroon met elkaar lopen, heeft het stuk veel weg van een nauwkeurig uitgevoerde choreografie. Maar het publiek komt uiteraard voor spektakel, vermaak, humor en verrassing. En met PICNIC worden ze hiermee op hun wenken bediend. Lijken, grote geldbedragen en oplettende boswachters toveren de rustige bosrijke omgeving om tot het decor van een ware maffiafilm. Een publiekslieveling, hoog aangeschreven door de pers. De Volkskrant schreef: ‘Vis a Vis heeft haar ideeën dit maal in een geniale vorm verpakt.’ PICNIC is t/m 6 juli te zien naast het Almeerderstrand.

Via: Maxazine