woensdag 28 mei 2014

War Horse’s Joey arriveert in Amsterdam op Magere Brug en bij Koninklijk Theater Carré


Op bijzondere wijze kwam het paard Joey uit de voorstelling War Horse gisteren aan in Amsterdam. Joey, gemaakt door de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company en bespeeld door drie acteurs, kwam per paardentruck van de firma Roelofsen aan bij de Magere Brug in Amsterdam. Daarna liep hij naar Koninklijk Theater Carré, wat zijn thuishaven zal zijn van 30 mei tot en met 28 september 2014.


Aankomende vrijdag beginnen in Koninklijk Theater Carré de try-outs van het theaterfenomeen War Horse. War Horse gaat op 14 juni in premiere tijdens het Holland Festival.

War Horse
Het opmerkelijke verhaal van War Horse is gebaseerd op de Britse roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford en gemaakt in samenwerking met Handspring Puppet Company. War Horse is sinds de première in Londen in 2007 wereldwijd al gezien door meer dan vijf miljoen theaterbezoekers. De show staat momenteel voor het zevende jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen, toert tevens door Groot Brittannië en Ierland, is op uitgebreide tournee door Noord Amerika en onlangs opende een nieuwe productie in Berlijn. De Broadway productie heeft vijf Tony Awards gewonnen.

Het theaterfenomeen War Horse gaat op 14 juni tijdens het Holland Festival in première in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en zal daarna tot en met april 2015 reizen langs vijf grote theaters in Nederland.

Via: Maxazine