woensdag 25 juni 2014

Arijan van Bavel, Bartho Braat en Sander de Heer in West End hit Taxi Taxi

Taxi Taxi, de bekende komedie hit uit 1983 van de Britse toneelschrijver en acteur Ray Cooney, komt naar Nederland en heeft nog steeds niets aan kracht verloren! Negen jaar lang was de voorstelling, bekend onder de naam Run for Your Wife, te zien op het Londense West End. Dit succes bleef internationaal uiteraard niet onopgemerkt. Producent De Komedie Compagnie brengt komend theaterseizoen de succesvolle klucht naar de Nederlandse theaters.

De met Nederlanders en Vlamingen gemengde cast, bestaande uit onder anderen Sander de Heer, Hymke de Vries, Bartho Braat en Arijan ‘Adje’ van Bavel, zoekt onderling de humoristische grenzen op en garandeert een avond vol hilariteit en de daarmee gepaarde lachsalvo’s. Taxi Taxi toert van 8 oktober tot en met 30 december 2014 door heel Nederland en beleeft haar première op 14 oktober 2014 in Nieuwegein.

Een theaterhit uit de pen van Ray Cooney kan alleen maar veel goeds beloven. De populaire Brit heeft gedurende zijn carrière vele successtukken geschreven met theatervoorstellingen die wereldwijd nog steeds gespeeld worden en in diverse talen zijn vertaald. Taxi Taxi is in Nederland eerder op de planken gebracht onder de titels Goede Buren en Kink in de Kabel. Maar dit keer krijgt Taxi Taxi een extra dimensie, want nog nooit werd dit verhaal gespeeld in combinatie met twee landen. Door Nederland en België als uitgangspunten te nemen, kunnen de kleine verschillen van beide culturen ook een rol spelen en dit geeft een extra push aan de humoristische klucht. Naast de reeds genoemde Nederlanders completeren Vlamingen Britt van der Borght, Dirk Lavrysen en Dirk van Vooren de cast.

De Komedie Compagnie heeft Taxi Taxi afgelopen seizoen al in een volledig Vlaamse versie met veel succes in België gespeeld. De goede recensies en enthousiaste reacties smaakten naar meer. Met het binnenhalen van een aantal Nederlandse acteurs kreeg het nieuwe avontuur snel vorm en kan de Komedie Compagnie zich wederom verheugen op een mooi Taxi Taxi seizoen in een vernederlandst jasje!

Het verhaal
De Hollandse taxichauffeur John werkt dicht bij de grens van België en leidt al jaren een dubbel leven. Hij is namelijk getrouwd met twee vrouwen, een Vlaamse waar hij mee in België woont en een Hollandse waar hij mee in Nederland woont. Ondanks zijn altijd zo strakke planning komt hij in de problemen wanneer hij met een hersenschudding in het nabij gelegen ziekenhuis belandt. Hij schakelt zijn Vlaamse buurman Stan in om te redden wat er te redden valt, maar heeft hierbij geen rekening gehouden met twee nieuwsgierige agenten én het temperament van zijn vrouwen…

Tickets voor Taxi Taxi zijn verkrijgbaar via de websites van de theaters.

Via: Maxazine