vrijdag 20 juni 2014

Bijzondere ontmoeting drie jeugdvriendinnen van Anne Frank bij ANNE

Het is precies een week geleden dat 85 jaar geleden Anne Frank werd geboren. Speciaal voor die gelegenheid nodigden producent Imagine Nation en het Anne Frank Fonds haar jeugdvriendinnen Hanneli Pick-Goslar, Jacqueline van Maarsen en klasgenoot Nanette Konig-Blitz uit om vanavond stil te staan bij Anne’s geboortedag in Theater Amsterdam.Ook woonden twee vriendinnen van Margot Frank de voorstelling bij. Kinderen tussen de 12 en 16 jaar konden de jeugdvriendinnen, voorafgaand aan ANNE, vragen stellen over hun vriendschap en band met Anne Frank.

Jessica Durlacher (scriptschrijver ANNE) las een passage voor en Robin de Levita (producent Imagine Nation) beantwoordde vragen over de productie ANNE. Na afloop van de voorstelling ontvangen alle kinderen tot en met zestien jaar het geruite dagboek cadeau. Anne kreeg immers op haar dertiende verjaardag haar dagboek. Nathan Roos (scholier, 11 jaar): “Ik vind het heel mooi dat ik, door de vriendinnen van Anne Frank en de voorstelling meer te weten ben gekomen over Anne. Mijn oma heeft concentratiekamp Bergen-Belsen overleefd dus het is voor mij extra bijzonder dat ik er vanavond bij ben.”

Actrices Sjoukje Hoogma (Hanneli) en Liliana de Vries (Jacqueline) waren blij verrast dat ze Hanneli Pick-Goslar en Jacqueline van Maarsen mochten ontmoeten voor de voorstelling. ‘Liliana de Vries: “Het voelde een beetje gek om Anne’s jeugdvriendinnen in het echt te ontmoeten, maar we voelen ons zeer vereerd dat ze er juist vandaag bij zijn. Ik ben benieuwd wat ze ervan vinden.”

Via: Maxatheater

+Meer over Anne