woensdag 18 juni 2014

'De Huisvrouwmonologen' wegens groot succes terug in theater

De Huisvrouwmonologen is terug! Wegens groot succes brengt Rick Engelkes Producties deze herkenbare en humoristische voorstelling aankomend seizoen wederom naar de Nederlandse theaters. De hilarische voorstelling, geschreven door Sylvia Witteman, behandelt het hectische leven en de lasten en lusten van drie moderne, uitgesproken vrouwen. Al strijdende met ontploffende wasmanden, kookwekkers en houdbaarheidsdata bespreken ze hun leven, huishouden en de definitie ‘huisvrouw’. De voorstelling biedt vrolijk amusement waarmee niet alleen vrouwen een leuke avond zullen beleven.


Dit seizoen is De Huisvrouwmonologen te zien met een volledig nieuwe cast, bestaande uit bekende gezichten; Anne-Mieke Ruyten (Kinderen Geen Bezwaar, SamSam, Hema de musical, Bar Gezellig), Miryanna van Reeden (Westenwind, Julia’s Tango, Wie is de Mol?, Eten met Vrienden) en Sophie van Oers (Voetbalvrouwen, Toscaanse Bruiloft, Baantjer in het theater, Achtste-groepers huilen niet). Op 13 oktober 2014 beleeft De Huisvrouwmonologen haar première in Amstelveen en is daarna door heel Nederland te zien.

Gebaseerd op interviews met 150 vrouwen, schrijft Sylvia Witteman over de heerlijkheden van het hedendaags huismoederbestaan: de terreur van de basisschooltraktatie, pluizen in de drogerdeur, onuitroeibare luizen, het sokkenprobleem, moeders met hoge schulden, een voorkeur voor onbetrouwbare mannen, een zoontje dat speels op je rug springt als je net je bikinilijn probeert te beheersen, enzovoorts. De voorstelling De Huisvrouwmonologen kreeg eerder al lovende kritieken van zowel publiek als pers.

Het verhaal
 De extravagante Elise (59), haar dochter Gijsje (28) met smetvrees en hun chaotische nichtje Saskia (41) vragen zich af of de “echte” huisvrouw wel bestaat. Ze houden elkaar een spiegel voor en delen hun ervaringen en frustraties. De voorstelling gaat over ‘alles goed willen doen’; gezin, carrière, opvoeden, netwerken en 10-minutengesprekken. Door verschillende gebeurtenissen worden ze gedwongen na te denken over wat ze willen met hun leven. Wat waren hun verwachtingen en wat is daarvan uitgekomen? Gaan ze zo door of wordt het eens tijd voor de Grote Schoonmaak?

Foto (c): Roy Beusker
Via: Maxazine