vrijdag 27 juni 2014

Premiere De Laatste Zomer in Amsterdams Bostheater


Op donderdag 17 juli a.s. om 21.30 uur is de première van de nieuwe grote zomervoorstelling in het Amsterdamse Bostheater, ‘De Laatste Zomer’ aldaar te zien van 10 juli t/m 6 september 2014. ‘De Laatste Zomer’ is Frances Sanders vijfentwintigste regie in het Amsterdamse Bostheater.DE LAATSTE ZOMER
Een stel rijke vrienden brengt gezamenlijk de zomer door in luxe en ledigheid. In feite is iedereen bankroet, maar niemand weet het van de ander en niemand wil het weten van zichzelf. Stuk voor stuk zijn ze meester in het ophouden van de schijn, totdat de zeepbel knapt…. Zoals de personages zich met verve door het leven bluffen, zo bluffen de acteurs zich door talloze dubbelrollen heen. Een muzikaal, theatraal spektakel, vol vermomming en ontmaskering, geschreven in een sprankelende taal, met een inhoud die hout snijdt. ‘De Laatste Zomer’ is een vrije bewerking van verschillende stukken van Carlo Goldoni (1707-1793), met als voornaamste basis Het Koffiehuis en de trilogie Buitenverblijf.

Frances Sanders is niet alleen 25 jaar artistiek leider, ook bestaat het Amsterdamse Bostheater deze zomer 30 jaar! Wat ooit begon met een kale tribune, twee muffe kleedkamers en nauwelijks stroom groeide uit tot een unieke Amsterdamse theatertraditie. Ver weg van de stadse hectiek en toch op fietsafstand van het Leidseplein.

Via: Maxazine