zaterdag 12 juli 2014

Bas Heerkens wordt vader van Billy Elliot

Acteur Bas Heerkens gaat de rol van Jackie Elliot spelen, de vader van Billy Elliot in de gelijknamige musical. De vader van Billy is een weduwnaar, een eenvoudige mijnwerker die ten tijde van de mijnwerkersstaking (1984-1985) het hoofd boven water probeert te houden voor zijn gezin. Met zijn rechtlijnige denkwijze is het voor Billy moeilijk om hem te vertellen dat hij professioneel balletdanser wil worden. Billy Elliot de musical met onder anderen Pia Douwes, Carry Tefsen en Sylvia Alberts, is vanaf 4 november exclusief te zien in het AFAS Circustheater Den Haag en gaat op zondag 30 november in première.


Bas Heerkens
Bas volgde de Kleinkunstacademie in Antwerpen waar hij in 1991 afstudeerde. Daarna speelde hij bij gezelschappen als het Koninklijk Ballet van Vlaanderen waaronder in Hello Dolly, de Internationale Nieuwe Scene Antwerpen, NTG Gent waaronder Jungle Book, Stella Den Haag, De Paardenkathedraal Utrecht, Toneelgroep Het Volk, Toneelschuur Haarlem, en het sportpaleisspektakel Walking with Dinosaurs van het prestigieuze Creature Company Australië. In 2013 was hij te zien als Godfried Bomans in het gelijknamige toneelstuk. Daarnaast verleende Bas zijn medewerking aan verschillende tv-series, radio- en televisiecommercials. Op dit moment is Bas te zien in het toneelstuk Anne in Amsterdam.

Verhaal Billy Elliot de Musical
De musical Billy Elliot vertelt het inspirerende verhaal van een 11-jarige zoon uit een arbeidersgezin ten tijde van de mijnstakingen in Engeland (1984-1985). Billy zit op boksen maar belandt toevallig in een balletles. Tot zijn eigen verbazing blijkt hij hiervoor talent te hebben. Tegen de wil van zijn vader in gaat hij, onder begeleiding van zijn fanatieke balletdocente, steeds harder trainen. Uiteindelijk mag hij auditie doen voor de Royal Ballet School in Londen. Billy hoopt zijn droom om danser te kunnen worden te verwezenlijken, hetgeen hem thuis grote problemen oplevert. Want wat is belangrijker? Een gezinsleven redden dat door politieke en sociale omstandigheden aan de rand van de afgrond staat of het geven van een kans aan een kind met een bijzonder talent?

De musical Billy Elliot is gebaseerd op de Oscar genomineerde film uit 2000 en wordt wereldwijd geproduceerd door Universal Stage Productions, Working Title Films en Old Vic Productions.

Foto (C) Jan Jelle de Boer
Via: Maxazine