zondag 13 juli 2014

Drie theaters halen Parijse nachtclub Crazy Horse naar Nederland

Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis hebben drie theaters de handen ineen geslagen om de bekendste Parijse nachtclub ‘Crazy Horse’ naar Nederland te halen. Het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, Chassé Theater in Breda en Theater Heerlen toveren hun zalen vanaf september 2014 om in een nachtclub voor de zinderende en sensuele voorstelling ‘Forever Crazy’.


Twaalf perfecte, langbenige en schaars geklede schoonheden zullen, tegen een filmisch decor, de gasten verbazen en entertainen. De show is een magnifieke combinatie van burlesque, klassiek geschoolde balletdanseressen en futuristische belichting. Maar ook een zinnenprikkelende voorstelling met een ondeugend randje. Toch is Crazy Horse niet zomaar een stripteaseshow. “Het is een ode aan het vrouwelijk lichaam”, laten de drie theaters gezamenlijk weten. “Het is een zinderende kunstvorm die zowel mannen als vrouwen zal behagen. Want wat prikkelt het hoofd en de verbeelding meer dan een wonderschone vrouw?” Forever Crazy is een internationale show die eerder te zien is geweest in de Verenigde Staten, Beirut, Azië en vrijwel alle Europese hoofdsteden. Het is uniek dat de drie theaters nu samenwerken en deze show naar Nederland halen.

Het beste uit Parijs voor één keer in Nederland
De wereldberoemde voorstelling Forever Crazy werd jaren geleden bedacht als eerbetoon aan Alain Bernardin, de bedenker van het oorspronkelijke Crazy Horse cabaret. Op 19 mei 1951 opende hij de bekendste Parijse nachtclub Le Crazy Horse. De naaktdanseressen, die op hun lengte en borstgrootte werden geselecteerd, traden afwisselend op met andere artiesten, zoals Charles Aznavour, voor wie dit zijn grote doorbraak betekende. Maar ook na de dood van Alain Bernardin blijft Le Crazy Horse voortbestaan. In 2006 wordt de internationale burlesque superster Dita von Teese gecontracteerd en later treedt ook Pamela Anderson op in de nachtclub. Twee jaar geleden nodigde men de beroemde schoenenontwerper Christian Louboutin uit om een show te creëren.

Vanaf september 2014 strijkt deze Parijse pikante nachtclub met haar twaalf beeldschone, internationale danseressen neer in Rotterdam, Breda en Heerlen. Het beste uit Parijs, voor één keer te zien in Nederland. Het wordt een uniek, maar ook een opwindend avondje uit. Speciaal voor deze voorstelling worden de zalen omgebouwd tot een echte nachtclub met tafeltjes en stoelen, waardoor het publiek zich in een echte Parijse nachtclub zal wanen.

Speeldata:
Nieuwe Luxor Theater Rotterdam
vrijdag 19 september 20.00 uur en zaterdag 20 september 20.00 & 22.30 uur
www.luxortheater.nl

Chassé Theater Breda
vrijdag 3 oktober 20.00 uur en zaterdag 4 oktober 20.00 & 22.30 uur
www.chasse.nl

Theater Heerlen
vrijdag 10 oktober 20.00 uur en zaterdag 11 oktober 20.00 & 22.30 uur
www.parkstadlimburgtheaters.nl

Via: Maxazine