vrijdag 25 juli 2014

Twee nieuwe castleden toegevoegd aan de musical Billy Elliot

Onlangs zijn twee nieuwe castleden toegevoegd aan de musical Billy Elliot. De musical Billy Elliot vertelt het inspirerende verhaal van een 11-jarige zoon uit een arbeidersgezin ten tijde van de mijnstakingen in Engeland (1984-1985). Billy zit op boksen maar belandt toevallig in een balletles. Tot zijn eigen verbazing blijkt hij hiervoor talent te hebben. Tegen de wil van zijn vader in gaat hij, onder begeleiding van zijn fanatieke balletdocente, steeds harder trainen. Uiteindelijk mag hij auditie doen voor de Royal Ballet School in Londen.Billy hoopt zijn droom om danser te kunnen worden te verwezenlijken, hetgeen hem thuis grote problemen oplevert. Want wat is belangrijker? Een gezinsleven redden dat door politieke en sociale omstandigheden aan de rand van de afgrond staat of het geven van een kans aan een kind met een bijzonder talent?

De musical Billy Elliot is gebaseerd op de Oscar genomineerde film uit 2000 en wordt wereldwijd geproduceerd door Universal Stage Productions, Working Title Films en Old Vic Productions.

Reinier Demeijer en Bas Grevelink gaan de rollen spelen van Tony, de oudere broer van Billy, en George de boksleraar. Reinier Demeijer gaat de rol van Tony, de broer van Billy, spelen en Bas Grevelink neemt de rol van boksleraar George op zich. De musical Billy Elliot is vanaf 4 november exclusief te zien in het AFAS Circustheater Den Haag en gaat op zondag 30 november in première.

Via: Maxazine