vrijdag 29 augustus 2014

COLD SPECKS in MC Theater


Maandag 22 september presenteert MC Theater zanger Cold Specks. Cold Specks is de artiestennaam van de Canadese singer-songwriter Al Spx. Binnenkort zal het nieuwe album Neuroplasticity uitkomen.
Cold Specks is de artiestennaam van de Canadese singer-songwriter Al Spx. Samen met haar band speelt ze bevangen door de gospel en soul van het Amerikaanse diepe zuiden. Deze invloeden worden aangelengd met twee gitzwarte scheutjes doom en goth soul. Een mix die aanslaat zo blijkt uit haar fraaie samenwerkingen.

Samenwerkingen
Een lijst van bijzondere muzikanten maakten gebruik van de muzikale diensten van Cold Specks. Zo is ze te bewonderen op twee nummers van Moby's album “Innocents”, waaronder de eerste single, "A Case voor Shame". Ook verschijnt Cold Specks op de track "Bring the Sun" van Swans. Op het album van gelauwerde trompettist Ambrose Akinmusire voorziet Cold Specks het nummer "Ceaseless Inexhaustible Child" van haar vocale invulling.De laatste twee artiesten, Michael Gira (Swans) en Ambrose Akinmusire bewezen overigens een wederdienst door hun talenten op het nieuwe album van Cold Specks te laten schijnen.

Album
25 augustus kwam het nieuwe album Neuroplasticity uit. Een album dat de duistere lijn van haar debuut, I Predict a Graceful Expulsion, continueert. Al Spx zonderde zichzelf tijdens het schrijfproces af door drie maanden lang te schrijven vanuit een hutje in Somerset.  “In retrospect, I probably didn't choose the most ideal season to live there,” zegt ze over de winter(!) die ze er doorbracht. Ze sluit af met: "Have you ever been to Glastonbury, somerset? It's a pretty fucked up place". We horen graag wat voor vruchten haar afzien tijdens het maakproces heeft afgeworpen als ze naar MC Theater komt op maandag 22 september.

Datum: maandag 22 september 2014
Locatie: Grote Studio
Start: 20.30 uur, deuren open om 19.30 uur
Tickets: 15,- (excl. servicekosten)