zaterdag 30 augustus 2014

LUKE SITAL-SINGH in MC Theater


Maandag 22 september presenteert MC Theater Luke Sital-Singh. Luke Sital-Singh is een singer-songwriter 'pur zang'. Afkomstig uit Groot-Britannie (hofleverancier van akoestische muzikanten) behoort Luke samen met zijn generatiegenoten, Michael Kiwanuka, Nick Mulvey en Jamie Woon, tot de nieuwe golf van gitaarmuzikanten die hun nummers besprenkelen met folkinvloeden.Luke Sital-Singh bracht aan het begin van zijn carriere enkele ep's uit en bevond zich niet lang daarna al op de BBC-radar. Dit resulteerde in veel airplay maar de ultieme waardering van het kwaliteitsstation was de nominatie voor 'BBC's Sound of 2014'. Medegenomineerden dat jaar waren onder andere, Sampha, George Ezra, Nick Mulvey en Sam Smith die uiteindelijk won. Een aardig gezelschap om mee in een adem genoemd te worden.

Niet alleen radioland was weg van Luke, ook de tv-series die bekendstaan om hun muziekkeuze wistten raad met hem. Zijn sfeervolle nummers werden gebruikt voor hitseries als Grey's Anatomy (Nearly Morning: S10E12) en Suits (Dark: S04E07).

Na een succesvol optreden op Lowlands is Luke Sital-Singh klaar om de rest van Europa te veroveren. Te beginnen met MC Theater. Het optreden zal plaatsvinden net na het verschijnen van zijn nieuwe album, The Fire Inside. We vewachten dus fris en fruitige tunes!

Datum:  Donderdag 25 september
Locatie: Grote studio
Tijd: 20:30, deuren open 19:30
Tickets: 12,50 euro (excl. servicekosten)