maandag 11 augustus 2014

Spaanse Rijschool & Scapino Ballet op Dag van Romantische Muziek


Door de unieke samenwerking tussen het Scapino Ballet Rotterdam en De Spaanse Rijschool wordt er een bijzondere acte de presence van beide partijen op de Dag van de Romantische Muziek gecreëerd. Atjan Hop vertegenwoordigt op 24 augustus de Spaanse Rijschool en zal samen met zijn Lipizzaner hengst Neapolitano Elvira de dansers van Pearl naar het podium begeleiden. Na het openingsstuk, een deel van de choreografie van Pearl gedanst door twee dansers van het Scapino Ballet, zullen deze prachtig uitgedoste dansers te zien zijn tijdens het optreden van Atjan Hop en zijn Lipizzaner.Het optreden van de Spaanse Rijschool op de Dag van de Romantische Muziek
Atjan Hop geeft een voorproefje op de shows van de Spaanse Rijschool in november door het vertonen van het ‘Werk aan de Lange Teugel’. Dit is een kroonjuweel van de Klassieke Rijkunst, en één van de hoogtepunten van de voorstelling. De ruiter zit in dit geval niet op het paard, maar loopt er vlak achter. Vanaf de grond aangestuurd laat het goed getrainde paard alle zware oefeningen van de Klassieke Rijkunst zien, zoals de piaffe, de passage en de galoppirouettes. De ruiter beschikt slechts over zijn teugels en zachte stemhulpen. Dit vergt een enorm wederzijds vertrouwen en subtiele samenwerking tussen mens en paard. Een waar Pas de Deux.

Samen met de dansers van het Scapino Ballet en zijn Lipizzaner Neapolitano Elvira zal Atjan Hop na zijn optreden richting de stand van de Spaanse Rijschool op de Dag van de Romantische Muziek lopen. Hier wordt een uniek fotomoment voor het publiek gecreëerd. De prachtige jurken van de dansers, Atjan Hop in zijn authentieke ruiterkostuum en de elegante witte Lipizzaner staan er helemaal klaar voor!

Dag van de Romantische Muziek
Het muzikale festival is een genot voor alle zintuigen. Niet alleen vind je hier veel klassieke muziek en dans acts, ook het culinaire aspect speelt een grote rol. De openingsact wordt verzorgd door het Scapino Ballet, op kleine podia zijn verder de gehele dag pop-up dansoptredens te zien die moderne dans met klassieke muziek verbinden. Het culinaire onderdeel ParkProeven is een belangrijk element van het festival. Er zijn stands van Man met Bril Koffie, prachtige wijnen van Het Eigendom en delicatessen van onder meer Westerpaviljoen, Destino en Vermeyden.

De aankleding overtreft alles. Prachtige bloemdecoraties van De Keukenhof sieren Het Park, wat bijdraagt aan een ultieme romantische sfeer. Tel daarbij de duizenden bezoekers die volledig uitgedost in het park vertoeven op en je hebt een evenement dat zijn naam eer aan doet.

Datum: 24 augustus 2014
Tijdstip: 13:00 – 22:00
Entree: Gratis
Locatie: Het Park – bij de Euromast in Rotterdam

Via: Maxazine