vrijdag 5 september 2014

100.000 verkochte tickets voor theatervoorstelling ANNE

De theatervoorstelling ANNE heeft het aantal van 100.000 verkochte kaarten bereikt. Naast het Nederlandse publiek, trekt de theaterzaal met een levensgroot decor sinds 1 juli jl. ook een internationaal publiek aan. Op het meertalig vertaalsysteem wordt wereldwijd lovend gereageerd. De voorstelling is vanwege het succes tot en met januari 2015 verlengd. Tickets voor de nieuwe speelperiode zijn vanaf vandaag in de verkoop gegaan via www.theateramsterdam.nl of 0900 0322 (0,45 cpm).

Robin de Levita van Imagine Nation: “Het vertrouwen in onze voorstelling is in de afgelopen maanden steeds sterker geworden. Juichende internationale recensies van de belangrijkste kranten in de wereld, samen met de publieksreacties die we dagelijks meten, sterken ons in het voornemen deze belangrijke voorstelling zo lang mogelijk voor een groot publiek te spelen.”

Theatervoorstelling ANNE
ANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie en de archieven van de familie Frank. ANNE is geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter op initiatief van het Anne Frank Fonds Basel, dat door Otto Frank werd opgericht. Het project wordt gerealiseerd door Imagine Nation, het internationale mediabedrijf van Kees Abrahams en Robin de Levita. De theatervoorstelling wordt geproduceerd in samenwerking met het Nationale Toneel. Theu Boermans heeft het artistiek leiderschap vanuit zijn functie als creatief directeur van het Nationale Toneel. De wereldpremière van ANNE vond plaats op 8 mei 2014.

Via: Maxazine