donderdag 11 september 2014

Acteur Xander Straat vervangt Bas Heerkens in ANNE


Acteur Xander Straat vervangt Bas Heerkens in de theatervoorstelling ANNE en zal vanaf donderdag 11 september te zien zijn in de rol van Silberbauer, de Duitse officier die de arrestatie in het Achterhuis leidt. ANNE is wegens succes verlengd tot en met januari 2015 en is exclusief te zien in het hiervoor speciaal gebouwde Theater Amsterdam.


Xander Straat studeerde in 1991 af aan de Arnhemse Toneelschool en speelde bij diverse toneelgezelschappen waaronder Toneelgroep Amsterdam, Het Nationale Toneel, Dood Paard, Theater Artemis, Het NNT en De Toneelschuur. Tussen 1996 en 2004 maakte hij deel uit van toneelgezelschap Het Groote Hoofd waar hij onder regie van Anny van Hoof speelde in stukken van Steven Berkoff, Fredrich Schiller, David Harrower, Eugene O’Brien en William Shakespeare. Van 2003 tot 2012 was hij verbonden aan Keesen&Co, een gezelschap dat naam heeft gemaakt met nieuw Nederlands repertoire. Hij was te zien in werk van Rob de Graaf, Peter Handke, Joeri Vos en Jeroen van den Berg. Xander speelde ook in diverse televisie- en filmproducties zoals de kantoorserie De Afdeling, Zwartboek, Achtste groepers huilen niet en meest recent in de docudrama van Ramon Gieling, De Onderkoning. In 2005 won Xander met Gustav Borreman en Leo Knikman in Milaan de Prix Italia met Radio Noord Suriname, een satirische toekomstvisie op multicultureel Nederland.

Theatervoorstelling ANNE
ANNE is een theatervoorstelling over het leven van Anne Frank. We zien niet alleen de twee lange jaren die Anne met haar familie en de overige onderduikers in het Achterhuis doorbracht, maar ook wat daarvoor en daarna gebeurde. In een levensgroot decor komen Annes woorden, die zo treffend de spanning en tragiek van haar bestaan weergeven, tot leven. Zo ervaren we hoe een eenzaam meisje tegen alle verdrukking in opgroeit tot jonge vrouw en getalenteerd schrijfster. ANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie. ANNE is op initiatief van en in samenwerking met het Anne Frank Fonds in Basel, dat door Otto Frank werd opgericht.

Via: Maxazine
Lees de recensie van ANNE! Meer nieuws over ANNE