zondag 21 september 2014

Cast staat stil bij 100e voorstelli​ng ANNE

Gisterenavond, vrijdag 19 september, speelde de cast van de theatervoorstelling ANNE de 100ste voorstelling. In de pauze stonden cast en crew stil bij deze mijlpaal met zelfgemaakte taart van acteur Freerk Bos. Na de voorstelling ontmoetten cast en publiek elkaar in restaurant Boven de Planken. De voorstelling waarvan al meer dan 100.000 kaarten zijn verkocht, is verlengd tot en met januari 2015.


In het theaterstuk ANNE wordt Anne Frank gevolgd al vóór ze met haar familie onderduikt. Het publiek ervaart de twee lange jaren in het Achterhuis mét haar en ondergaat wat er met haar gebeurt nadat de veilige verstopplaats is verraden. ANNE zal u meenemen in de spanning, complexiteit, schoonheid en tragiek van Annes leven maar vooral in haar ontwikkeling als schrijfster – en laat u verslagen maar betoverd achter…

Anne Frank wordt op 12 juni 1929 in Frankfurt am Main geboren als Annelies Marie Frank, dochter van Otto en Edith Frank. Zij was een Joods meisje en is bekend geworden door het dagboek dat ze schreef toen ze samen met haar familie in Amsterdam ondergedoken zat tijdens de Tweede Wereldoorlog. In maart 1945 stierf zij in het concentratiekamp Bergen-Belsen aan tyfus en uitputtingsverschijnselen. Haar dagboek is postuum gepubliceerd en werd in 70 talen, in meer dan 100 landen uitgegeven.

Via: Maxazine
Lees de recensie van ANNE! Meer nieuws over ANNE