zaterdag 20 september 2014

Comedian Bill Maher naar Amsterdam


Op 20 mei 2015 zal de Amerikaanse comedian en TV-host Bill Maher voor het eerst in Nederland optreden met een stand-up comedyshow. Maher staat bekend als politiek en maatschappelijk satiricus die met scherpe commentaren de wereld wakker schudt. Bill Maher is een van de meest gerespecteerde comedians en satirici ter wereld. Hij is scherp, controversieel en vooral erg grappig.Maher noemt zichzelf “libertarian”. Hij is een bekend criticaster van conservatieve denkbeelden, religie, machtsmisbruik, massamedia en hypocrisie in met name zijn thuisland, terwijl hij vaak zijn liberale mening over dierenrechten, drugsgebruik en gezondheidszorg ventileert.

Maher startte zijn carriere als stand-up comedian in 1979 en maakte al snel naam in de clubs in Los Angeles en New York. Hij was regelmatig te gast in de latenight talkshows van Johnny Carson en David Letterman. Landelijke bekendheid kreeg hij toen Comedy Central in 1993 al zijn talent ontdekte en hem een eigen talkshow aanbood. Politically Incorrect With Bill Maher sloeg in als een bom. Gesprekken met beroemde gasten werden afgewisseld met hilarische conferences van Maher zelf.

Nadat deze show in 2001 stopte begon hij op HBO zijn veelgeprezen en razendpopulaire talkshow Real Time With Bill Maher, waarin Maher zowel goudeerlijk als bijzonder grappig is. Tot op de dag van vandaag is Real Time een van de meest toonaangevende talkshows in de Verenigde Staten en het maakt Bill Maher tot een invloedrijk en gerespecteerd persoon.

Maar liefst 33 Emmy-nominaties ontving Maher voor zijn TV-shows, stand-up specials en documentaires. Hij won dit jaar een Emmy als executive producer van de HBO-serie VICE. Ook was hij uitvoerend producent van de documentaire Religulous, waarin hij georganiseerde religie op satirische wijze op de hak neemt. Religulous is de documentaire met de op 8 na hoogste omzet ooit.

Bill Maher is in al die jaren nooit gestopt met stand-up comedy. Hij speelt jaarlijks zo’n 50 shows door heel de Verenigde Staten. Ook heeft hij inmiddels negen stand-up specials opgenomen, waarvan er 3 genomineerd zijn voor een Emmy. In de Meervaart in Amsterdam zal de charismatische Maher laten zien waarom hij een van de beste en scherpste stand-up comedians ter wereld is. Kaarten voor de show in Amsterdam zijn sinds gisteren te koop.

Via: Maxazine