dinsdag 16 september 2014

Hoofdrol voor Brigitte Nijman in Songfestival Theaterconcert

Brigitte Nijman keert terug naar haar oude liefde: het theater. Volgend theaterseizoen schittert Nijman naast drie andere vocalisten en een swingende band in het theaterconcert ‘Douze Points, Twelve Points’. DommelGraaf & Cornelissen Entertainment produceren de show ter ere van het 60ste Eurovisie Songfestival. Brigitte, die in 2005 samen met o.a. Tony Neef meedeed aan het Nationale Songfestival en toen tweede werd met het lied ‘How does it feel ‘ van Johnny Logan, heeft zin in haar nieuwe uitdaging.Brigitte Nijman: Ik ben ontzettend blij dat ik weer terugkeer in het theater en dan ook nog eens met een voorstelling met liedjes van het Eurovisie Songfestival waar ik al jaren fan van ben. Ik zing dat repertoire gewoon heel graag. Ik hoop dat ik ‘Eres tu’ van Mocedades mag zingen of ‘Ne partez pas sans moi’ het liedje waarmee Celine Dion destijds won, heerlijk zo’n liedje om lekker uit te pakken, lekker bleren.

De van oorsprong Rotterdamse zangeres heeft al een behoorlijke staat van dienst in de muziek- en theaterwereld. Zij startte haar carrière met rollen in diverse theatervoorstellingen waaronder ‘Jeans’, ‘Evita’, ‘Grease’ ,‘The Sound Of Music’, ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer’, ‘Grace’ en ‘Pietje Bell’. Daarnaast speelde Brigitte Nijman de jonge Willeke Alberti tijdens de jubileumshow ‘Goud’ van Willeke zelf en nam een duet met haar op. Verder bracht ze in het theater een ode aan de popgroep The Bee Gees, speelde ze Lara Steen in de Musical Thriller ‘No way to treat a lady’ en speelde ze samen met Laura Vlasblom in haar eigen voorstelling ‘Haar’.

Het afgelopen jaar lag de focus bij Brigitte met name op haar carrière als solozangeres. Zo treedt ze regelmatig op, maar ook bracht ze drie solo singles uit die allen de Nederlandstalige top 10 wisten te halen. Eerder dit jaar verscheen in samenwerking met Rob de Nijs haar EP ‘Nijman zingt De Nijs’. Later dit jaar verschijnt haar nieuwe single.

Foto (c) Stephan Markus
Via: Maxazine