zaterdag 20 september 2014

Internatio​nal Comedy Festival Line-up bekend

De zintuigen krijgen het zwaar te verduren tijdens deze allereerste editie van het Internationale Comedy Festival Rotterdam (ICFR). Op 10 en 11 oktober leggen meer dan 45 nationale en internationale stand-up comedians Rotterdam plat. Op meer dan 9 locaties op de Wilhelmina Pier en Katendrecht, waaronder Kantine Walhalla, de Comedy Central Boat, Lantaren Venster en hotel New York kunnen bezoekers genieten van meer dan 50 solo of line-up shows.

Kaarten kunnen per dag of voor het hele weekend gekocht worden via de website van het festival www.icfr.eu

Internationale line-up
In samenwerking met Comedy Central, Da Bounce, het Comedy Huis, Badaboom, Shizzle Comedy en The Stand Up Comedy Club heeft het ICFR een zeer divers en internationaal programma samengesteld. Tom Rhodes, Peter Pannekoek, Bonnie McFarlane, Tony Woods, Jörgen Raymann, Marina Franklin, Rich Vos, Howard Komproe, Berit Companjen, Simon Munnery en The Umbillical Brothers zijn maar een paar van de comedians die optreden.

Specials
Naast solo en line-up shows waar meer dan 40 comedians te zien zijn presenteert het ICFR zeven specials. Gijs Nillessen is de allereerste Comedian in Residence van het festival. Hij verruilt een tijdje zijn woonplaats Groningen voor Rotterdam. Op zondag vertelt hij in zijn special hoe deze tijdelijke verhuizing is bevallen. Mensen met een dirty mind zitten goed bij de Nasty Show, hier komen alleen de gemeenste comedians van het ICFR langs. Tijdens The Bitches bewijzen de Queen B’s van het festival dat vrouwen ook zeer grappig zijn. Comdians met uiteenlopende roots maken cultuurverschillen hilarisch tijdens Wajoo! Relaties zijn een onuitputtelijke inspiratiebron voor iedere comedian en dat is te zien bij The Other Half. Toe aan iets totaal anders? Duik in de wonderlijke wereld van de weirdo’s tijdens Indie Comedy. Ook anders is de special Variety in Comedy waar comedians met onverwachte talenten om de hoek komen.

Het International Comedy Festival Rotterdam vindt plaats op 10 en 11 oktober 2014.

Via: Maxazine