zondag 14 september 2014

Magisch cabaretiers Rob en Emiel willen 50.000 euro weggeven


Rob en Emiel willen een bedrag van maar liefst €50.000 weggeven aan stichting Make A Wish Nederland. Vijf exclusieve theatershows -onder de noemer Magic 4 Make A Wish- moeten dat bedrag gaan opleveren. Rob en Emiel willen zo hun tienjarig bestaan als duo en hun vijfjarig ambassadeurschap van het goede doel vieren. Tijdens Magic 4 Make A Wish komen nog een keer de meest onvergetelijke acts terug in de schijnwerpers.Bijna vergeten wonders worden nu opgepoetst. Want, het jubileum ziet het duo als de ideale gelegenheid om het beste van het beste van de afgelopen tien jaar uit de kast te halen. “En met een reünie van topacts zouden we toch voldoende publiek moeten trekken om ons doel te bereiken, namelijk die halve ton”. Met de belangeloze medewerking van diverse sponsors, theaters en artiesten is inmiddels al een grote stap in die richting gezet. Artiesten Fred Delfgaauw en Eric Koller maken ook met liefde vrijwillig deel uit van de Magic 4 Make A Wish shows. Sponsoring van reeds zo’n 100.000 euro maakte al heel veel mogelijk in de voorbereiding van het project en maakt het nu mogelijk dat de opbrengst direct naar het goede doel kan.

De eerste van vijf Magic 4 Make A Wish-shows is op 19 september in Breda. De overige vier vinden plaats in Eindhoven, Aalsmeer, Hilversum en Rotterdam.

In 2009 werden Rob en Emiel de beste mentalisten ter wereld op het WK in 2009. In 2006 werden zij nog derde. Al 11 keer werden zij eerste op een NK Goochelen. Jaarlijks verzorgen ze zo’n 300 shows in het binnen- en buitenland. Ze zijn vaste gasten op rondreizend theaterfestival de Parade. Nederlandse bekendheid kregen zij vooral door hun deelname aan het programma De Nieuwe Uri Geller, waarin zij een van de publiekslievelingen werden. Na die deelname werden zij gevraagd om als jurylid deel te nemen. En vanaf 1 september zijn zij dagelijks om 17.20 uur ook weer op tv met een geheel eigen programma, ‘Streetmagic’.

Meer over Rob en Emiel