zaterdag 20 september 2014

Scholieren ontmoeten cast na afloop ANNE

Op woensdag 29 oktober a.s. mogen leerlingen van basisschool Sint-Henricusschool uit Klazienaveen (Drenthe) en de 6e Montessorischool Anne Frank uit Amsterdam na afloop van de theatervoorstelling ANNE vragen stellen aan castleden. Het vraag en antwoord gesprek wordt vervolgens afgesloten met een meet & greet op het podium. Later dit jaar worden er lespakketten voor leerlingen vanaf groep 8 en het voortgezet onderwijs geïntroduceerd.

De lespakketten zijn ontwikkeld in samenwerking met het Joods Historisch Museum. Met nieuw lesmateriaal wordt het verhaal van Anne Frank in een bredere Joodse context geplaatst.

Leerlingen uit heel Nederland aanwezig
De Sint-Henricusschool uit Klazienaveen is de ‘oude’ basisschool van actrice Rosa da Silva, die de rol van Anne Frank vertolkt. De 6e Montessorischool Anne Frank is de school waar Anne Frank naar school ging. De matineevoorstelling staat verder in het teken van jonge theaterbezoekers: een zaal vol leerlingen uit heel Nederland zullen kennis maken met ANNE.

ANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie. In een levensgroot decor komen Annes woorden, die zo treffend de spanning en tragiek van haar bestaan weergeven, tot leven. Zo ervaren we hoe een eenzaam meisje tegen alle verdrukking in opgroeit tot jonge vrouw en getalenteerd schrijfster. ANNE is geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter op initiatief van het Anne Frank Fonds Basel, dat door Otto Frank werd opgericht. Het project wordt gerealiseerd door Imagine Nation, het internationale mediabedrijf van Kees Abrahams en Robin de Levita. De theatervoorstelling wordt geproduceerd in samenwerking met het Nationale Toneel.

Via: Maxazine

Lees de recensie van ANNE! Meer nieuws over ANNE