dinsdag 3 februari 2015

Milow (Poppodium 013, 02-02-2015)

Op maandag 2 februari 2015 trok de Belgische artiest Milow samen met zijn band naar poppodium 013 in Tilburg voor zijn eerste concert van 2015. De artiest staat aan het begin van een nieuw muzikaal jaar waar hij wederom gaat touren door Nederland, Zwitserland en Frankrijk. Hij start zijn tournee met drie concerten in Nederland waaronder 013 Tilburg, Metropool Hengelo en Paradiso Amsterdam.Jonathan Vandenbroeck ook wel bekend als 'Milow' werd door het grote publiek voor het eerst gehoord op de Humo's Rock Rally 2004. Tijdens deze tweejaarlijkse rockwedstrijd in België bracht hij zijn single 'You Dont Know' ten gehore die door de jury werd bestempeld als een van de sterkste nummers uit de gehele wedstrijd. Vanaf dat moment timmerde Jonathan aan zijn muzikale carrière, hij nam zijn eerste cd op waarop hij uiteindelijk doorbrak door in België. Uiteindelijk wist hij ook de harten van het Nederlandse publiek te stelen en in 2008 haalde hij de Nederlandse hitlijsten met de singles 'You Dont Know' en 'Ayo technology'. De Belgische rasartiest bracht tussen 2006 en 2014 vijf studioalbums en twee livealbums op de markt en won daarnaast vele grote muziekprijzen.

Poppodium 013 in Tilburg is voor de artiest geen onbekend terrein, al eerder bracht hij hier zijn muziek ten gehore. In 2007 stond hij nog in het voorprogramma van de Nederlandse band 'BLÖF', veel geluk had hij die avond niet want al bij het tweede nummer viel de elektriciteit uit in de Tilburgse poptempel. Met een lach op zijn gezicht spreekt hij dan ook de wens uit dat dat in elk geval dit keer niet zal gebeuren. "Maar ik zal toch doorgaan, dat heb ik toen wel geleerd" spreekt hij nog veelbelovend uit voordat hij het nummer 'You dont know' inzet waarmee hij Tilburg bij het tweede nummer al volledig in zijn zak heeft.

Afwisselt door Belgische spreekwoorden en verhalen uit zijn muzikale carrière brengt Milow liedjes van diverse albums waaronder van het album 'Silver Linings' wat hij in 2014 uitbracht. De hartverwarmende liedjes zorgen voor een intense maar intieme muzikale sfeer. Dit houdt de hele avond stand en Jonathan kiest ervoor het concert dan ook intiem af te sluiten. Geen hit-tapperij in de laatste 10 minuten, maar vooral gevoelige en prachtige liederen die het publiek weten te raken.  De grote hits waren dan ook al verspreid over de avond gezongen. Dit zorgde voor een prettige en goed gevormde afsluiting van een muzikaal hoogstaand avondje uit.


Milow weet het grootse en industriële Poppodium 013 om te toveren tot een intieme setting voor zijn avondvullende concert waar hij een groot deel van zijn repertoire de revue laat passeren. Na het voorprogramma bestaande uit de Nederlandse 'Jersusa' weet hij deze intieme sfeer vrijwel direct te creëren en ook in stand te houden. Terecht mocht hij een groots slotapplaus omarmen waarop het publiek voldaan de poptempel verliet. 

Bas Oeijen
Foto's (c): Bas Oeijen
Let op: Op de foto's rust auteursrecht, voor meer informatie kunt u contact opnemen met de beheerder. 
Note: The pictures are protected by copyright , for more information please contact the administrator.