woensdag 11 februari 2015

Piet Piraat - De kleine Dino (Recensie)


Op zaterdag 7 februari 2015 ging in Theater de Blauwe Kei in het Brabantse Veghel de kindervoorstelling ‘Piet Piraat – De Kleine Dino’ in première. Een theatervoorstelling waar de jongste theaterbezoeker samen met Piet Piraat en zijn maatjes op avontuur gaat! Tijd dus om de ooglapjes uit de kast te halen en ons stoerste beentje voor te zetten!


Piet Piraat en de Kleine Dino vertelt het verhaal van Piet Piraat (Peter Van De Velde) en zijn maatjes Stien Struis (Anke Helsen), Berend Brokkenpap (Dirk Bosschaert) en Steven Stil (Dirk van Vooren) die een bijzondere ontdekking doen op Auruseiland. Zij stuitten daar namelijk op een gigantisch groot ei waar Berend Bokkenpoot maar al te graag een grote omelet van wil bakken. Maar als de maatjes het grootse ei aan boord willen brengen breekt het ei en verschijnt er een... Dino! Het kleine wezen doopt Piet Piraat en zijn maatjes al snel tot zijn ‘Mamma’, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Want Piet Piraat en zijn maatjes kunnen uiteraard niet voor altijd voor de grote kleine Dino blijven zorgen. Maar hoe moeten Piet Piraat, Stien, Steven en Berend dit nu oplossen?

Het verhaal van Piet Piraat en de Kleine Dino richt zich vooral op het zorgen voor kleine Dino (Jurgen Stein)  en het terugvinden van zijn echte mamma. Want wat moet je een Dino eigenlijk te eten geven? En hoe vind je eigenlijk een Dino-mamma? Een spannend avontuur voor de bemanning van de ‘Scheve Schuit’ waar zij de hulp van de kleine maatjes in het publiek regelmatig bij nodig hebben.

De voorstelling is specifiek ingericht op het jonge theaterpubliek, kenmerkend is de prettige dosis interactie waarbij er wordt gedanst, geklapt, gezwaaid en gezongen. Veel bekende hits die Piet Piraat en zijn maatjes in het verleden hebben uitgebracht worden samen met het publiek uit volle borst meegezongen. Noemenswaardig is de diepgang die de jonge theaterbezoekers krijgen voorgeschoteld. De voorstelling kent niet alleen vrolijke en energieke momenten maar ook spannende en verdrietige momenten. Thema’s als afscheid en onbegrip zitten in een onderlaag in de voorstelling verwerkt.

Piet Piraat en de Kleine Dino is een kindervoorstelling op niveau. Studio 100 weet de televisie ervaring volledig tot zijn recht te laten komen in het theater. Een mooi en kindvriendelijk decor, de prachtige herkenbare kostuums en de met zorg geselecteerde rekwisieten zorgen er mede voor dat het totaalplaatje van de productie voor kinderen stimulerend werkt. Piet Piraat en De Kleine Dino is een feest der herkenning voor de jeugdige theaterbezoekers en laat hen kennismaken met theater op een speelse en vertrouwde manier. 

‘Schip Ahoy Maatjes!’

Bas Oeijen
Foto's (c): Bas Oeijen

Aantal Sterren: