zondag 10 mei 2015

1300 Gastrollen repeteren in de Pinokkio School

Op vrijdag 8 mei 2015 verwelkomde Efteling Theater Producties ongeveer 60 toekomstige theaterpupilleen tussen in Theater de Efteling. De kinderen die deel uit maken van een 1300 koppige kindercast waren uitgenodigd voor een workshopdag op de Pinokkio School en zullen vanaf september te zien zijn in de nieuwe musical ‘Pinokkio’.In maart 2015 startte de Efteling met een grootschalige zoektocht naar de kinderen die de 1300
gastrollen in de musical Pinokkio zouden gaan vervullen. Kinderen tussen de zes en de dertien jaar konden zich aanmelden via de website van de Efteling waarop zij kans maakten om deel uit te maken van deze gigantische kindercast. Per avond zullen er namelijk 30 kinderen een eenmalige rol spelen in de musical. Vooraf werden alle toekomstige acteurs eerst verwelkomt in het Efteling Theater waar zij een halve dag workshops kregen aangeboden op de Pinokkio School. Deze dag, het huiswerk wat ze meekrijgen en de uiteindelijke repetitiedag op de dag van de voorstelling zelf moet er zorgen dat de kids straks als ware musicalsterren op het toneel staan.

De Pinokkio School telde drie rondes met workshops van ongeveer 45 minuten. Op het programma
stonden de workshops zingen, dansen en acteren waardoor de kids alle disciplines van musical kregen aangeboden. Deze workshops werden gegeven door waardige docenten. Zo werd de zangworkshop verzorgd door Sandra Wijnhout die eerder in de musical Wicked en SisterAct speelde en momenteel zangcoach is bij de musical Billy Elliot. De workshop dans werd verzorgd door Lonneke Langenberg Heerkens en de acteerworkshop lag in handen van Mark van Haasteren die tevens de kinderen wegwijs maakte in het voor hen imposante Efteling Theater.

Naast de workshops zang, dans en acteren kregen de kinderen ook handvatten aangeboden op wat algemener gebied. Zo werd er samen met de kinderen in de grote theaterzaal gekeken hoe het nu allemaal ook al weer zat met de techniek in een theater en werd de kinderen een juiste houding aangeleerd voor op het toneel.

Pinokkio
De musical Pinokkio vertelt het verhaal het houten jongetje Pinokkio die er van droomt om een echt mens te zijn. De rollen van Pinokkio zelf worden gespeeld door vier jongetjes; Thijs Overpelt, Max Mies, Davy Gomez en Jannes Heuvelmans. De musical is vanaf 9 september exclusief te zien in het Efteling Theater.

Bas Oeijen
Foto's (c): Bas Oeijen