woensdag 13 mei 2015

Courthouse Comedy Club (Recensie)


Op vrijdag 9 mei 2015 was een kleine 100 man publiek getuige van de tweede editie van de Courthouse Comedy Club in het Tuchthuis te Eindhoven. Drie comedians, een MC en een DJ verzorgden een avondvullend programma in de pittoreske horeca-aangelegenheid op het Stratumseind in Eindhoven.


Eve Events presenteert in meerdere steden diverse soorten van Comedy Clubs. Zo vind de Courthouse Comedy Club plaatst in het Tuchthuis in Eindhoven en is er regelmatig een Boiler Room Comedy-avond in het ‘t Ketelhuis in Eindhoven. Ook kent Eve Events het frequent terugkerende evenement ‘Comedyzone’ in Club Smederij in Tilburg. Voor de comedyliefhebbers boven de rivieren presteert Eve Events daarnaast Kruim’s Comedy in de Chocoladefabriek in Gouda.

Op 9 mei 2015 trok Courthouse Comedy een volle zaal in het Tuchthuis op Stratumseind te Eindhoven. Een divers publiek nam plaatst in de krappe maar vooral gezellige zaal waarop zij verwelkomd werden door MC Harry Glotzbach. Na wat kleine technische perikelen en het drie maal overdoen van de intro wist Harry het publiek binnen een tweetal minuten in zijn zak te stoppen. Zijn scherpe en directe interactie met het publiek is ongekend sterk en weet de zaal meteen in een losse sfeer te brengen.

Opvallend is de diversiteit in het publiek, zo treft Glotzbach tijdens zijn interactie met het publiek een 19 jarige Nirvana fan maar ook een dame van 78 jaar. Glotzbach is scherp, doordringend maar bovenal onwijs grappig in zowel zijn interactie met het publiek als met zijn monologen. Kenmerkend is echter wel dat Glotzbach vooral excelleert tijdens zijn geïmproviseerde interactie met het publiek.

Harry Glotzbach heeft de avond niet alleen hoeven vullen. Zijn vrienden Jeroen Koster, Daan van der Hoeven en headliner Leon van der Zanden hielpen hem door het ruim drie uur durende programma heen. Zo vertelt de Rotterdamse gamer Jeroen Koster over zijn Koreaans/Japanse vriendin en deelt van der Hoeven zijn treinreis-frustraties met het Eindhovense publiek. Na een korte pauze is het podium voor cabaretier Leon van der Zanden die ditmaal een thuiswedstrijd mag spelen. En dat is dan ook te merken aan zowel Leon zelf als aan het enthousiaste Eindhovense publiek. Leon brengt actualiteit met een berg Eindhovense/Helmondse humor afgewisseld met monologen over zijn eigen privé leven. Zo passeert onder andere Helmonds meest besproken figuur genaamd ‘Steve de Bock’ de revue waarmee van der Zanden een feest der herkenning creëert bij het Eindhovense publiek. Ook vertelt hij over de geboorte van zijn dochter, enkele weken geleden, en over zijn ervaringen met zijn schoonvader.

Aan het einde van de avond konden zowel het publiek als de vier comedians terugkijken naar een geslaagde avond in het Brabantse Eindhoven. De comedians wisten samen met MC Harry Glotzbach en DJ Habib te zorgen voor een bijzondere avond in het Tuchthuis. Dit resulteert dan ook in het feit dat de Courthouse Comedy club en/of de andere initiatieven van Eve Events aanraders zijn voor men die ongedwongen een avondje onderuit wil zakken met een pot bier en wil genieten van een serie (on)bekende comedianten.

Bas Oeijen

Aantal Sterren: