zondag 9 augustus 2015

Theatraal dineren in Pinokkio's restaurant

In de aanloop naar de nieuwe sprookjesmusical Pinokkio die op 20 september 2015 in première gaat heeft de Efteling tijdelijk een thema-restaurant geopend in het Efteling Theater. Een dagje in de wereld vol wonderen kan tot en met 30 augustus 2015 afgesloten worden met een diner in Pinokkio’s restaurant. In Italiaanse sferen wordt de bezoeker verwend met heerlijke lekkernijen en een anderhalf uur durend showprogramma.


Jaarlijks brengt Efteling Theaterproducties een sprookjesmusical naar het Efteling Theater. Kenmerkend aan deze producties is de laagdrempeligheid van de musicals waardoor deze zeer toegankelijk zijn voor de jonge theaterbezoekers. Ook dit theaterseizoen brengt de Efteling haar sprookjes tot leven. Sprookjesboom de musical gaat met ‘het wonderlijke muziekfeest’ op theatertournee door Nederland en de musical Pinokkio trekt in het sprookjesachtige Efteling Theater.

Ter introductie van de musical heeft de Efteling een restaurant geopend gevestigd in het Efteling Theater net nabij de hoofdingang van het pretpark. Pretparkbezoekers kunnen hier het dagje wereld vol wonderen afsluiten met een wonderlijk diner met live entertainment. Het restaurant kenmerkt zich door de Italiaanse sferen en het podium midden in het restaurant. De bezoekers kunnen hier naar eigen keus één tot drie gangen bestellen. Het drie gangen menu meet zich het beste bij het live entertainmentprogramma wat aanvangt bij binnenkomst in het restaurant. De cast die later die avond op het toneel staat mengt zich voortdurend tussen de nietsvermoedende bezoekers. Op straattheaterniveau worden de bezoekers ge-entertaint totdat het programma begint.

Op de kaart treffen we, uiteraard alleen Italiaanse gerechten. Als voorgerechten worden salades en soepen geserveerd. Als hoofdgerecht kan men kiezen tussen diverse pizza’s en pasta’s die te bestellen zijn in zowel een volwasseneportie als een kinderportie. Als nagerecht is er Italiaans schepijs en koffie of thee met een typisch Italiaans lekkernijtje. Het eten is kwalitatief goed en weet de magen goed te vullen. De menukaart zelf is echter wat beperkt waardoor vooral voor de kindermagen een keus lastig kan zijn.

Het repertoire van de acht artiesten is erg divers en richt zich op een breed publiek. Zowel voor de jonge als de oudere bezoeker weten de artiesten een boeiend programma weg te zetten tussen de gangen door. Afgewisseld met een sterk staaltje interactie slaan zang, dans en acrobatiek vooral de klok gedurende het diner. De kinderen worden daarnaast erg betrokken in het geheel en ook tussen de acts door zijn er diverse activiteiten voor hen georganiseerd. Dit maakt dat het eten en het entertainment netjes in elkaar overvloeien waardoor het programma voorbij vliegt.

Een etentje in Pinokkio’s restaurant staat garant voor een kleine anderhalf uur culinair en theatraal vermaak en is zeer geschikt als afsluiting van een dagje in het wonderlijke pretpark. Meer informatie over Pinokkio’s restaurant en de sprookjesmusical Pinokkio is te vinden op www.efteling.nl.

Bas Oeijen
Foto´s (c): Bas Oeijen