maandag 12 oktober 2015

Radio 538 Live XXL (Ziggo Dome, 10-10-2015)

Op zaterdag 10 oktober 2015 vond in de Ziggo Dome in Amsterdam het radio-evenement  ‘Radio 538 Live XXL’ plaats. Ruim 15.000 luisteraars van het gelijknamige radiostation woonden de show bij die tevens live op de radio werd uitgezonden. In samenwerking met een supermarktketen brachten zij een noemenswaardige line-up naar de Ziggo Dome met als onofficiële hoofdact: Adam Lambert!


Om 18:00 gingen de deuren open van de ZiggoDome in Amsterdam. In Nederlands grootste concertzaal presenteerde Radio 538 de vierde editie van 538 Live XXL: Een live radioshow met een brede line-up van artiesten & DJ’s. Radiopresentator Dennis Ruyer maakte live radio vanuit een radiostudio boven het gigantische podium en vele van zijn collega’s droegen ieder een steentje bij aan het evenement vanaf het podium. Wegens de gebroken enkel van Sander Latinga stond Coen Swijnenberg met Wilfred Genee op het podium met zijn karaoke Sing-a-long. En werd er live ‘Maak het of kraak het’ gespeeld wat al jaren een vast radio-item is op Radio 538. Ook betaalde Barry Paf de rekening van de kat van bezoekster Debby. Zij diende de rekening in voor het onderdeel ‘Hier Met Je Rekening’ waarbij Radio 538 de rekening betaalde van luisteraars.

Naast de waardevolle inbreng van de DJ’s van 538 trokken diverse (internationale) artiesten naar de Ziggo Dome. De avond werd geopend door de Nederlandse zanger Dotan die het concert in stijl opende met het nummer ‘Home’. Voor de zanger een bijzondere avond omdat hij op korte termijn zelf avondvullend in de Ziggo Dome staat. Hij speelde daarnaast niet alleen voor het publiek en radio luisterend Nederland maar ook voor zijn vader die speciaal uit het buitenland was overgekomen om zijn zoon op te zoeken. Voordat de Tilburgse Kenny B het podium betrad was de eer aan Sharon Doorson om de bühne te beklimmen. Een droom die uitkomt aldus Doorson zelf die tevens nog een eerbetoon doet aan Beyoncé. Kenny B sloeg de plank mis met zijn nieuwe single maar herpakt zichzelf met de meezinger ‘Parijs’ die uit volle borst werd meezongen door het publiek. Niet alleen Kenny B verrast met nieuwe muziek maar ook Miss Montreal zingt haar nieuwe (Nederlandstalige) liedje ‘Ik Zoek Alleen Mezelf’ en John Newman zingt van zijn laatste album het nummer ‘Tiring Game’.

Eva Simons bewees weer opnieuw meer te zijn dan alleen een sexy lady en excelleerde gedurende haar nummer ‘Policeman’. Ook DJ Lost Frequencies mocht bijdragen aan het radio-evenement maar wist het publiek niet te bereiken. Gedurende zijn gehele act kreeg hij de zaal niet mee en pas bij afsluitend nummer ‘Are You With Me’ gingen de voetjes gematigd van de vloer. Zijn performance voelde een beetje slapjes aan en kwam niet tot een climax. De totale climax van de avond lag dan ook (terecht) in de handen van de Amerikaanse zanger Adam Lambart. Hij stelde de bezoekers (en zijn fans) niet teleur. Met maar drie liedjes zette hij de hele Ziggo Dome op zijn kop waarop hij het stokje over mocht geven aan Feest DJ Ruud die de avond afsloot. Hij stond deze avond voor het laatst met zijn zanger Diego op het podium, een waardige afsluiter van de samenwerking met zanger Diego die vervangen zal worden door JPACKMC. Een waardige afsluiter van hun duocarrière en een waardige afsluiter van Radio 538 Live XXL 2015.

Bas Oeijen
Foto (c): Dexter Reijsmeijer