maandag 14 december 2015

K3 - Afscheidstournee (12-12-2015, Brabanthallen 's-Hertogenbosch)

Op zaterdag 12 december 2015 beleefde de afscheidstournee van K3 haar Nederlandse première in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Tijdens deze groots opgezette afscheidstour door Nederland en België geven de dames van de 'oude' K3 het spreekwoordelijke stokje over aan de 'nieuwe' K3.
18 maart 2015 maakten Karen, Kristel en Josje bekend dat zij wilden stoppen met de meidengroep K3. Het stoppen van de drie dames zou niet het einde van K3 betekenen, want de meidengroep zou doorstarten in een nieuwe formatie. De grootschalige televisietalentenjacht 'K3 zoekt K3' zou er voor moeten zorgen dat er drie waardige opvolgers werden gevonden. De talentenjacht werd uitgezonden op het Vlaamse VTM en op het Nederlandse SBS6. Op 6 november 2015 wonnen Klaasje Meijer, Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecye de finale, waarop zij zichzelf K3 mochten noemen.

De oude formatie K3 neemt afscheid door middel van een grootschalige afscheidstournee door Nederland en België. Karen, Kristel en Josje introduceren daarbij tevens de nieuwe K3. Het begin van de voorstelling is dan ook in handen van de oude K3, waarbij er wordt teruggekeken naar de glansrijke carrière van de dames.

Zo speelden de dames in ruim 10 musicals, 3 films en maakten ze meerdere televisieprogramma's, waaronder 'K3 kan het', 'Hallo K3' en 'De wereld van K3', die ruim 265 afleveringen telden.
De bijbehorende liedjes uit deze televisieprogramma's worden uit volle borst meegezongen door het jonge publiek en de liefhebbende kids springen al bij het eerste liedje uit de stoelen om er vervolgens niet meer vrijwillig op plaats te nemen.

Maar dan breekt er een cruciaal moment aan in de 1,5 uur durende show: de nieuwe K3 wordt gepresenteerd en ten tonele geroepen. De dames trappen af met het recente '10.000 Luchtballonnen', waarna zij kort een dankwoord uitspreken naar het publiek. Een ware K3-achtbaan is het vervolg en de zes dames brengen zowel afzonderlijk als gezamenlijk met elkaar het brede K3-repertoire ten gehore. Van de klassiekers zoals 'Oma's aan de top', 'Alle Kleuren' en 'Heyah mamma' tot recentere hits zoals 'Loko Le' en 'Ejoy'. De dames zijn lekker op dreef en in hoog tempo weten zij hun jonge publiek op hoog niveau te vermaken.

Dat is immers waar de kids en de pappa's en mamma's op uit zijn: een vermakelijke middag of avond. K3, of eigenlijk K6, weet dit doel dan ook te verwezenlijken. De groots opgezette show bruist van de energie en dankzij het decor en de vele visuele effecten is de show ook nog eens een streling voor het oog. Kortom: de afscheidstournee van K3 is precies wat het moet zijn: een feestje waarbij vooral blijdschap centraal staat, prettig voor de dames, maar nog prettiger voor de kids!

Bas Oeijen

Foto-overzicht:
Foto's (c): Bas Oeijen