vrijdag 19 februari 2016

Ladies of Soul (12-02-2016, Ziggo Dome Amsterdam)

Op vrijdag 12 februari, twee dagen voor Valentijnsdag, werd er volop liefde gedeeld in de Ziggo Dome te Amsterdam. Liefde voor elkaar, liefde voor muziek, maar vooral de liefde voor de Soul muziek vormde de rode draad door de tweede editie van ‘Ladies of Soul’. Een avond vol fantastische muziek, memorabele hoogtepunten en bijzondere gastoptredens.Bij een concept als ‘Ladies of Soul’ is het bijna vanzelfsprekend te noemen dat de leading vocals in handen liggen van een stel muzikale dames. En niet de minste, het uitverkochte Ziggo Dome werd getrakteerd op de crème de la crème uit de Nederlandse popmuziek. Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis, Glennis Grace en Candy Dulfer brachten twee en een half uur lang de grootste soul hits van toen en nu. Vol passie en overgave wisten zij het meezingspektakel naar een ongekend hoog niveau te tillen.

Opvallend, en bovendien erg prettig, was de diversiteit in muziek en de onderlinge rolverdeling gedurende het concert. Zo gooide de jongste van het stel, Glennis Grace, hoge ogen met Mariah Carey’s ‘Emotions’ waarmee ze het publiek op gevoelsniveau in haar zak wist te stoppen. Berget Lewis wist op haar beurt het publiek in te pakken met een ijzersterke cover van Adele’s – Hello, waarmee een van de grootste hits van dit moment op kleine en intieme wijze werd gebracht.

Uiteraard werden er gedurende de avond vele hitjes uit de kast getrokken in de categorie ‘gouwe ouwe’. Voorbeelden hiervan zijn Aretha’s Franklin’s ‘A Natural Women’ uit 1968, The Jackons ‘Blame It On the The Boogie’ uit 1978 en het welbekende ‘Boogie Wonderland’ van Earth, Wind & Fire uit 1979. Maar naast deze heerlijke klassiekers werd het repertoire ook aangevuld met hedendaagse hitjes, zo passeerde onder andere ‘Happy’ van Pharrell Williams de revue en werd er uitbundig gedanst op ‘Uptown Funk’ van Mark Ronson.

De dames deelden het podium met gastartiesten Billy Ocean en Rolf Sanchez die het publiek ieder op geheel eigen wijze mee terugnamen in hun eigen genre. Zo bracht Ocean zijn wereldhits ‘Get Outta My Dreams’, ‘When The Going Gets Tough’ en het prachtige ‘Suddenly’ ten gehore. En had Sanchez de eer om het publiek uit de soul-vibe te halen en hen mee te nemen naar het salsagenre, wat hij als vreemde eend in de bijt met Edsilia en Glennis aan zijn zijde, meer dan prima wist over te brengen op het publiek.


Foto-overzicht:
Foto's (c): Bas Oeijen