zondag 15 mei 2016

Armin Only - Embrace (06-05-2016, Ziggo Dome Amsterdam)


Er was geen ontkomen aan op radio, tv en de sociale media: in het weekend van 6 mei 2016 trok Armin van Buuren naar de Ziggo Dome in Amsterdam met zijn Armin Only show genaamd ‘Embrace’. Op 6 mei beleefde de show haar wereldpremière, inclusief preparty’s, afterparty’s én een rode loper.
Een van de preparty’s vond plaats in Club Ziggo waar Radio 538 live uitzond met het radioprogramma ‘De Frank en Vrijdag Show’ wat eenmalig werd gepresenteerd door Coen Swijnenberg, waar Armin van Buuren voordat hij zijn première startte, nog een ‘dotje draaide’ voor het selectieve publiek van Radio 538. De DJ vertelde in een interview over de ontwikkeling van zijn Armin Only show.

“Armin Only is een DJ set van Armin van Buuren, die in der jaren erg is uitgegroeid en is uitgebreid met allerlei showelementen en theaterelementen. Er zit ook een verhaal in, daarom werk ik nu samen met theaterregisseur Jos Thie. Wat niet betekent dat alles van A tot Z is uitgestippeld, ik sta nog steeds te freestylen.”

De samenwerking met Jos Thie is zichtbaar terug te vinden in de vier uur durende show, de show is niet alleen een streling voor het oor, maar ook zeker voor het oog. Op hoog tempo trok van Buuren alles uit de kast wat binnen de perken van de Ziggo Dome past. Een ijzersterke en spectaculaire lichtshow inclusief vuurwerk, rook en vuureffecten waren een ware aanvulling op Armin’s muziek. Ook de gastoptredens van onder andere Eric Vloeimans op trompet en vocalisten Mr. Probz, Bullysongs, Angel Taylor, Betsie Larkin en Cimo Fränkel vormden een onderdeel van de livebeleving van Armin Only.

De climax van de voorstelling lag echter in handen van de Nederlandse band Kensington die driemaal ten tonele verscheen. Uiteraard brachten zij een live versie van ‘Heading Up High’ samen met Armin. Later kwamen zij terug op het podium met hun eigen hit ‘Streets’ , waarmee ze de lat van live entertainment hoger legden dan ooit tevoren en het hoogtepunt van de avond werd bereikt. Omgeven door vuurwerk, en meezingend publiek ging de livevariant van Streets vlekkeloos over in een Dance track van Armin.

Armin Only staat inmiddels aan de vooravond van een wereldtournee waarmee Van Buuren onder andere het Turkse Istanbul en het Russische Moskou aandoet. Een ding is zeker, Armin kan terugkijken op een succesvolle wereldpremière. Armin Only verlegt opnieuw de grenzen binnen de muziekindustrie. De samenkomst van meerdere entertainmentdisciplines speelt hierin een grote hoofdrol, dancemuziek, theater, dans en zelfs klassiek ballet zijn nog nooit eerder op spectaculaire wijze samengevoegd tot een spektakelshow. Innoverend en overweldigend entertainment op bovenmenselijk niveau, chapeau voor Armin en crew!

Bas Oeijen

Foto-overzicht:
Foto's (c): Bas Oeijen

Foto's op volledig formaat & resolutie? Neem contact op via het contactformulier.